Matematikus hangverseny

JM
11 résztvevő
A regisztráció határideje lejárt.
2019-ben immár 37. alkalommal rendezik meg a Matematikus hangversenyt, ahol főleg matematikus hallgatók és oktatók kedveskednek zenével hallgatótársaknak, oktatótársaknak, zenésztársaknak, ismerősöknek, barátoknak és rokonoknak.

Felcsendül a klasszikus zene számos válfaja, a nehéz szólódarabokkal, kamarazenei művekkel humoros műsorszámok feleselnek, mindezek mellett könnyűzene, népzene, néptánc és versmegzenésítés is szerepel a programban. A csaknem négy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat hang- és videofelvételei elérhetők az alábbi honlapon. A belépés ingyenes.

A rendezvény szünetében adják át a Gács András-díjat. Az elismerés névadója Gács András (1969-2009) matematikus, aki kutatási eredményei mellett sokoldalúságával, nyitottságával és humorával hatott inspirálóan a diákokra. A díjat a család alapította 2017-ben, és olyan fiatal egyetemi matematikaoktatók nyerhetik el, akik tudományos teljesítményük mellett kiemelkedő oktatói tevékenységükkel is motiválják a fiatal hallgatókat. A díjazott személyére a kuratórium tagjai és az érintett tanszékek vezetői mellett bárki tehet javaslatot.
131 megtekintés Látogatók

kedvel

Estek

ELTE ÁJK Aula Magna

Egyetem tér 1–3. 1053 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

szo.,

jún.

06

ONLINE IS! Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

csü.,

jan.

09

ELTE Nyugdíjasklub 2020 I. félévi programja

változó