Matematikus hangverseny

JM
11 résztvevős
A regisztráció határideje lejárt.
2019-ben immár 37. alkalommal rendezik meg a Matematikus hangversenyt, ahol főleg matematikus hallgatók és oktatók kedveskednek zenével hallgatótársaknak, oktatótársaknak, zenésztársaknak, ismerősöknek, barátoknak és rokonoknak.

Felcsendül a klasszikus zene számos válfaja, a nehéz szólódarabokkal, kamarazenei művekkel humoros műsorszámok feleselnek, mindezek mellett könnyűzene, népzene, néptánc és versmegzenésítés is szerepel a programban. A csaknem négy évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat hang- és videofelvételei elérhetők az alábbi honlapon. A belépés ingyenes.

A rendezvény szünetében adják át a Gács András-díjat. Az elismerés névadója Gács András (1969-2009) matematikus, aki kutatási eredményei mellett sokoldalúságával, nyitottságával és humorával hatott inspirálóan a diákokra. A díjat a család alapította 2017-ben, és olyan fiatal egyetemi matematikaoktatók nyerhetik el, akik tudományos teljesítményük mellett kiemelkedő oktatói tevékenységükkel is motiválják a fiatal hallgatókat. A díjazott személyére a kuratórium tagjai és az érintett tanszékek vezetői mellett bárki tehet javaslatot.




kedvel
474 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Estek

ELTE ÁJK Aula Magna

Egyetem tér 1–3. 1053 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA