Kutatók éjszakája 2020.

Online
Az Európai Bizottság a járvány miatt úgy döntött, hogy a tudomány világát bemutató európai rendezvényt két hónappal elhalasztja. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen idén november 27-én pénteken, kizárólag online módon lesz megtartva a Kutatók Éjszakája.

Az elmúlt több mint tíz évben megszokhattuk, hogy szeptember utolsó pénteki napján Európa-szerte érdeklődők százezrei népesítik be a kutatóintézeteket, egyetemeket, könyvtárakat és múzeumokat, hogy a kutatók munkájával, a tudományos kutatás titokzatosnak tűnő világával ismerkedjenek. A hazánkban is egyre népszerűbb eseményt minden évben egyre nagyobb számú látogató élvezi, és egyre több intézmény nyitja meg kapuit.

A rendezvényt kezdeményező és részben finanszírozó Európai Bizottság a járvány miatt úgy döntött, hogy idén a Kutatók Éjszakáját a megszokott szeptember végi időpont helyett egész Európában

2020. november 27–28-án rendezzék meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem minden évben számos eseményt szervezett az estére. Intézeteink és laboratóriumaink 2019-ben is számos helyszínen több mint 300 programmal, előadással és interaktív bemutatóval várták a tudományok iránt érdeklődőket.Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen idén november 27-én pénteken rendezzük meg a Kutatók Éjszakája rendezvényt. A Tudománypolitikai Iroda tájékoztatása alapján kizárólag online programokkal lehet készülni. Ezzel új lehetőségek is megnyílhatnak, pl. angol/magyar feliratú videókkal külföldi diákok is jobban be tudnak kapcsolódni a rendezvénybe.

Az alábbi űrlapon 2020.09.15-ig lehet jelezni, ha valaki előadással, bemutatóval vagy kísérlettel kíván készülni a Kutatók Éjszakájára a Természettudományi Karon:

PROGRAM  REGISZTRÁCIÓ

Az előre rögzített videókat az Informatikai Igazgatósággal egyeztetett módon fogja bekérni az ELTE Tudománypolitikai Iroda november folyamán.

INFORMÁCIÓK SZERVEZŐKNEK

  • A Természettudományi Karon korlátozott számban lehetőség van a videók rögzítéséhez szakképzett stáb segítségét igénybe venni. További információ és időpont egyeztetés: Papp Dániel (p.dniel@gmail.com)
  • Kérjük, hogy az online programokat és előadásokat az ELTE és a Kutatók Éjszakája logójával ellátott pólókban tartsák meg a kollégák. A pólókat az alábbi e-mail címen lehet igényelni, akinek még nincs. Kapcsolat: Szabó Noémi (sajto@ttk.elte.hu)

Forrás: ttk.elte.hu

10 megtekintés Visites

kedvel

Estek
Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

sze.,

okt.

07

ELTE Sikerek: Vékás Lajos

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

csü.,

okt.

08

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert

ELTE Bölcsészettudományi Kar

Budapest

ked.,

okt.

13

ELTE Alumni Központ E-learning képzés