Kosztolányi Dezső emlékiratai

A regisztráció határideje lejárt.
Az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet programsorozatának áprilisi előadója Parádi Andrea, a Petőfi Irodalmi Múzeum tudományos titkára.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Könyvtár- és Információtudományi Intézete (ELTE BTK KITI) a 2019. tavaszi félévben is folytatja a "Nyitott Napok" előadássorozatot. A rendezvényt szorgalmi időszakban havonta egyszer tartják meg, az 50–60 perces előadások végén minden alkalommal lehetőség nyílik az aktuális témáról szóló vitára. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Kosztolányi Dezső író, költő, esszéista, a Nyugat első nemzedékének tagja, a XX. századi magyar széppróza és líra kimagasló alakja, a programsorozat áprilisi előadása az ő kézirataival foglalkozik.  A rendezvény előadója Parádi Andrea, a Petőfi Irodalmi Múzeum tudományos titkára, aki 2002-ben az ELTE BTK-n szerzett magyar nyelv és irodalom szakos diplomát.

Nyitott Napok-at az ELTE BTK KITI Könyvtártudományi Tanszékének egykori vezetője, Voit Krisztina alapította 1995 októberében, aki a következőkben fogalmazta meg a nyilvános előadásfolyam küldetését: "A sorozat célja kettős: egyfelől az egyetemi hallgatóság számára szeretnénk olyan szakmai ismereteket nyújtani, amelyek kiegészítik és tovább bővítik a tantervben szereplő stúdiumok adta tudásanyagot, másfelől a könyvtáros szakma számára felkínálni [...] tájékozódási lehetőségeket." A rendezvénysorozat hosszú szünet után ennek szellemében indult újra 2016 tavaszán.

Forrás: ELTE BTK KITI


kedvel
154 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Szakmai

ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézet

Múzeum krt. 6–8., mfszt. 6. 1088 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA