Kínai kalligráfia előadás és kiállítás

A regisztráció határideje lejárt.

Kínában a kalligráfiát nem írásnak, hanem művészetnek tekintik, amely kiemelkedően fontos eleme a kínai kultúrának. Minden más művészeti ággal egyenértékűnek számít, megbecsült, népszerű, széles körben oktatott és gyakorolt művészeti forma. Az igazán jó mester nem csak a vonássorrendet és a karaktereket ismeri, hanem az alkotásba a jellemét is belecsempészi.
A kalligráfia hatása az írásbeliségen kívül a hagyományos kínai festészetben is jelentős, tanulmányozása a kínai kultúra és nyelv új aspektusait tárja fel az érdeklődők előtt.
A januári előadáson Horváth Janisztól a kalligráfia vonalesztétikájáról, a különböző kalligráfiai stílusokról hallhatnak a résztvevők, valamint megismerkedhetnek a legkiemelkedőbb mesterek munkáival is.
A programon készült fotókat a Konfuciusz Intézet honlapján, facebook oldalán és nyomtatott kiadványaikban megjelentethetik.
(Amennyiben szeretné kérni valamelyik elektronikus felületünkön megjelenő kép eltávolítását, kérjük a következő e-mail címen jelezze ezen a címen: kristaly.agnes@konfuciusz.elte.hu.)


Forrás: Konfuciusz Intézet

150 megtekintés Visites

kedvel

Előadások

F épület, Kodály terem

Múzeum krt. 4. F ép. 1088 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

sze.,

febr.

24

ELTE Sikerek: Prószéky Gábor

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)

Budapest