Kaktusz napok

A regisztráció határideje lejárt.
A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete Országos Kaktuszkiállítást és Vásárt rendez együttműködésben az ELTE botanikus kertjével.

A sokak által ismert kaktuszok és pozsgás növények hazája az amerikai és az afrikai földrész, ahol a növények tűző napon, szikla törmelékes hegységekben vagy éppen sivatagi hőségben élnek és virágoznak. A kaktuszgyűjtők és kertészek ezekről a kietlen területekről hozták be a hazai gyűjteményekben és kertészeti üzemekben termesztett szukkulensek őseit a 19. század során. A növények tömeges szaporításának útja a magvetés. A kikelt apró magoncok között az idők során megjelent néhány, az adott faj természetes színétől vagy alakjától eltérő növényegyed, melyekre a kertészek felfigyeltek, majd oltással tovább szaporították őket. Így jelentek meg és váltak a mai napig is népszerűvé a színes testű vagy kakastaréj, esetleg csavart oszlop formájú kaktusz- és egyéb pozsgásnövény változatok.

Hazánkban is kedveltek ezek a dísznövénynek sem utolsó kaktuszformák, ezért a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete az idei őszi országos kiállítás fókuszába helyezte bemutatásukat a nagyközönségnek. Az ELTE Füvészkertben látható lesz több tucat kaktusznemzetség színes testű vagy a megszokottól eltérő testformájú egyede, és mellettük más különleges növények is, amelyeket az ország minden részéről érkező kaktuszgyűjtők hoznak magukkal. A növényeket meg lehet majd vásárolni, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokra várják.

Részletek

Forrás: elte.hu

kedvel
447 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés utca 25. 1083 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

23

ápr.

Meet ELTE in Nanjing, China 罗兰大学到南京!在04月23号我们会见面!!

Jinling Hotel

Nanjing