Hogyan tovább? Az online sötét oldala - Limpár Imre előadása

Online
A regisztráció határideje lejárt.

A heti 168 óránkból egyszerűen többet szeretnénk kihozni, akár mennyiségről van szó a fokozott teljesítmény érdekében, akár minőségről a saját életritmusunk jobb szervezése és megélése kapcsán. A vágy adott, ezzel szemben a valóságban ma már egyre inkább azt érezzük: nincs időnk! Elfolyt a kezünkből, tova tűnt, oda lett, s a helyébe sokaknak egy hajszolt és állandó rohanó hétköznapi forgatag jut csupán. 

Mindannyiunk hetében akadna azonban minimum 10-20, vagy akár 30 olyan óra, amit kiaknázhatnánk, de mi mégis rendre elveszítjük. Ennek eredünk nyomába: milyen időrablók mételyeznek minket, és mit tehetünk ellenük?

Visszatérő résztvevőink már megszokhatták, hogy állandó előadónk Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus a rá jellemző gyakorlatorientáltságot és praktikus szemléletét ez alkalommal is biztosítja. Az időrablókról egyik cikkében így ír bevezetésként:

„Az okostelefon az új Darth Vader. Pár évvel ezelőtt tanúi voltunk születésének. Egy új kor reményeként látta meg a napvilágot, aki majd megment minket. Sokan tőle várták életük egyensúlyának megteremtését. Ma azonban - látva amint felnő -, egyre inkább egy sötét nagyúr lesz belőle, mely rabszolgaságba kényszerít valamennyiünket.”

Az online sötét oldala tehet vajon arról, hogy nincs időnk? A válasz kiderül az előadásból.

[Az előadás a Hogyan tovább? előadás-sorozat VII. évadának 3. része, amelyet ez alkalommal kivételesen nem kedden, hanem az ELTE Karriernap Online eseményen (november 19., csütörtök) mutatunk be.]

Részletek


kedvel
205 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások
Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

sze.

17

ápr.

ELTE Sikerek: Erdei Anna

ELTE Aula Magna

Budapest