Hogyan tovább? - A család labirintusai

Online
The registration deadline has expired.
Sorry, this content is not available in English
Előadás pályakezdőinknek! Folytatódik a Hogyan tovább? előadás-sorozat, a járványhelyzetre való tekintettel online formában, élőben közvetítve. Limpár Imre (PPK '08, '11) tanácsadó szakpszichológus élőben jelentkezik a Karrierközpont képzőterméből.


A család labirintusai: a felnőttség pszichológiája

Mikor felnőtt valaki? Mitől jön létre a mamahotel-jelenség pszichológiai értelemben? Hogy lehet és érdemes leválni a XXI. században? A felnőttségre áldefinícióként sokszor csak az “önmagáért felelősséget viselni képes” frázist kapjuk vagy mondjuk, mely üres és elcsépelt, s valljuk be, kevés kapaszkodót ad.

Társadalmi berendezkedésünk jogilag 18 évnél jelölte ki a felnőttség határát, biológiailag is az akceleráció miatt ma már eddigre felnő minden fiú és lány, de mi a helyzet a pszichés, érzelmi felnőttséggel? Mi kell például ahhoz, hogy felnőtt férfiakról és nőkről beszéljünk? Mit mond erről a pszichológia, és mit mond vajon erről állandó meghívott előadónk, Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus?

Amikor megkérdeztük, mi lenne a legelső kérdés, amit felnőttség témában feltenne az érdeklődőknek, ezt vágta rá: „Vajon büszke lenne-e a kisgyermek, aki voltál, a felnőttre, akivé lettél?” (Laurence J. Peter)

Időpont: 2021. december 7. 18:00 óra
A közzététel helye: ÉLŐBEN az ELTE Karrierközpont Facebook-oldalán

Az előadás a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” c. pályázat keretében valósul meg. 

Forrás

Like
476 views Visits
Share it on
Lecture
Please log in to see or add a comment

Suggested events

Wed.

29

May

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm

Fri.

24

May

Alumni Opera Evening - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

Sat.

25

May

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest