Hajnalhasadás I. - Az egyetemi autonómia értelme és értelmezései

Online
A regisztráció határideje lejárt.
A PPK egyetemi docense, Fábri György ötalkalmas előadássorozatot szervez több ELTE-s résztvevővel Hajnalhasadás - Autonómiák egykor és most – és holnap címen.

„Az európai polgári társadalomfejlődés egyik legfontosabb hagyománya az autonómiák formálódása, vagyis elsősorban a tudomány, az egyetem, az egyház, a média és a helyi önkormányzatok szabadsága, önállósága. Mostanára azonban visszaszorult az autonómia eszméje és gyakorlata, de nem váratlanul: fél évszázados ideológiai, politikai folyamatok vezettek ide. Az autonómia-ellenes radikalizmus kora ugyanakkor éppen azért hívja elő a meritokratikus és önjogú szerveződések újraépülése iránti igényt, mert megszenvedjük hiányuk következményeit. Jelen program ehhez igyekszik szakmai kérdésfelvetésekkel és ezek kommunikációjával is hozzájárulni” – olvasható a sorozat bevezetőjeként. 

Fábri György, a PPK Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet egyetemi docense sorozatot szervez, amelyben számos ELTE-s kutató vesz részt reflexióival. Az első, Az egyetemi autonómia értelme és értelmezései című alkalmon Dr. Rónay Zoltán egyetemi docens, a PPK oktatási dékánhelyettese és Dr. Kocsis Miklós, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatója, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársa fog eszmét cserélni az egyetemi autonómia kérdéséről. 

További információt az előadásról itt talál.


A kép forrása: egyetemipolgar.hu

Forrás: elte.hu


kedvel
181 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások
Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest