Gó előadás és szeminárium

A regisztráció határideje lejárt.
A gó-weiqi eredetébe és alapjaiba ad betekintést Markó Péter többszörös egyetemi és főiskolai Európa-bajnok előadása, melyhez két ingyenes szeminárium is kapcsolódik, ahol a résztvevők gyakorolhatják is a különleges játékot.

A gó kínai eredetű négyezer éves táblajáték, melynek japán elnevezését használja a nyugati világ, Kínában azonban wéiqí (围棋) néven ismert, ami bekerítős, területfoglalós táblás játékot jelent. A kínai kultúrára gyakorolt hatását mi sem bizonyítja jobban, minthogy a régi hagyományban a négy legfontosabb művészet közé tartozott a kalligráfia, a festészet és a gǔqínon (héthúros kínai hangszer) való játék mellett.

A góban két játékosnak kell egymást felváltva köveket elhelyeznie egy 19×19-es négyzethálón. Az a játékos nyer, aki nagyobb területet foglal el vagy több ellenfelet tud elfogni köveivel. A játék nagyon egyszerű szabályokon alapul, mégis kifinomult stratégiai lehetőségeket rejt magában.

A részvétel az október 17-i előadáson, valamint az október 24-i és november 5-i szemináriumon is ingyenes, a szemináriumokra regisztrálni az intézet honlapján lehet.

34 megtekintés Visites

kedvel

Hobbi

ELTE Konfuciusz Intézet, Kodály terem

4, Múzeum körút 1088 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

pén.,

dec.

11

Adventi est