ELTE Sikerek Veled: Zöld megoldások

KS
AV
KK
JB
LV
108 résztvevős és érdeklődő
-

2

ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem
Múzeum körút 4/F
1088 BUDAPEST
Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

Zöld megoldások címmel a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az ökotudatosság témájával foglalkozik sorozatunk következő alkalma, melyen ELTE Diplomások beszélgetnek friss sikereikről, a hozzá vezető útról, tapasztalataikról és egyetemi tanulmányaik, oktatóik szerepéről. Az ELTE Sikerek Veled beszélgetés-sorozat az ELTE Alumni Központ, az EHÖK és az ELTE Online összefogásával jött létre. 

A 2022. október 4. kedd esti esemény címe: Zöld megoldások. Példák és gondolatok: hogyan tehetünk környezetünk védelméért és lehetünk ökotudatosak? Milyen innovatív megoldások léteznek már a mai kor természeti kihívásaira? Hogyan érvényesülnek a fenntarthatósági szempontok egy vállalat esetében? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ az ELTE Sikerek Veled következő alkalmán. 

Vendégeink:

Dr. Mészáros Dávid (ÁJK '16) a SMARTKAS agrártech startup alapítója és vezetője, mely innovatív mezőgazdasági megoldásokat kínál a mai kor kihívásaira. Okos üvegházai, beltéri farmjai a világ bármely táján lehetővé teszik egész évben számos zöldség és gyümölcs termesztését. Cége megalapítása előtt 43 EU-s projekten dolgozott megújuló energia, okos város, blockhain, robotika és AI témákban. 2016-ban cum laude minősítéssel végzett jogászként az ELTE-n, de Bécsben és Salzburgban is tanult. Az amerikai Forbes 2021-ben beválogatta neves 30 under 30 listájára.

Mihály Eszter (TTK '15) célkitűzése, hogy valós és nyomon követhető intézkedésekkel járuljon hozzá a klímaváltozás elleni harchoz és részt vegyen a körforgásos gazdaság megvalósításában. Dolgozott a magánszektorban - a kisvállalatoktól a nagyobb ipari vállalatokig -, de járatos nonprofit szervezetek irányításában is. Közel 10 éve foglalkozik a fenntarthatóság témájával, az évek alatt összegyűjtött tapasztalataival 2020 óta a HELL Energy csapatát erősíti, mint CSR Manager. Feladatköréhez tartozik a cégcsoport szintű fenntarthatósági stratégia kialakítása és megvalósítása. A Koppenhágai és a Hohenheimi Egyetemen szerzett kettős MSc diplomát környezettudományból és éghajlatváltozásból, valamint pénzügyi mestert tanult a Fudan Egyetemen, MBA tanulmányait pedig a Covnius Egyetemen végezte el.

Répássy Zsuzsanna (PPK '99) társadalmi vállalkozó és startupper, az ittaszezon! kistermelői piactér egyik alapítója és ügyvezetője. Ezt megelőzően NGO, középvállalati és multinacionális területen is szerzett gyakorlatot emberek és résztvevők vezetésében: a BCSDH-nál (Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért) “A jövő vezetői” tehetségprogram, előtte a KÜRT Akadémián a NET-WORKS képzés és számos más digitális transzformációhoz, innovációhoz kapcsolódó nagyvállalati program vezetője volt. Emellett a TEDxDanubia konferenciasorozat közösségkapcsolataiért felelt, melynek során számos civil szervezet és ügy -köztük a fenntarthatósághoz kapcsolódók - nem szokványos megjelenését és felkarolását segítette. Pályáját egy multinacionális kommunikációs ügynökségnél kezdte, ahonnan digitális igazgatóként távozott. Pedagógus és közgazdász végzettséggel, valamint a vezetőkkel folytatott képzési tapasztalatai alapján, nemzetközi scrum master diplomásként és etikus vezetőként csapatát agilisan és közös felelősséget vállalva építi.

Sipos Katalin (TTK '97) biológus több mint 20 éve dolgozik a magyarországi természeti értékek védelméért. Korábban a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szakmai igazgatóhelyetteseként tevékenykedett, 2015 óta pedig a WWF Magyarország igazgatója. 
A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének hazai csapata élén számos sikeres akcióért felelt már, és továbbra is elkötelezetten küzd azért, hogy az emberek és a természet harmóniában éljen egymással.

Dr. Sulyok Katalin (ÁJK '12, '18, TTK '13) környezetjogász, kutatási területei: klímavédelmi jog, klímaperek, környezeti bíráskodás, illetve a jövő nemzedékek védelme. Az ELTE adjunktusa, ahol hazai, uniós és nemzetközi környezetjogi tárgyakat oktat, emellett 2014 óta az AJBH Jövő Nemzedékekért Felelős Ombudsmanhelyettes főosztályának vezetője, majd vezető jogi főtanácsosa. Biológusként és jogászként végzett az ELTE-n, jogi mesterfokozatát a Harvardon szerezte. Kutatásai során mindig is a környezetjog és a természettudományok interdiszciplináris kérdései érdekelték. Doktori értekezését is ilyen témában írta a nemzetközi bírói fórumok környezeti ítélkezési gyakorlatáról, amellyel számos nemzetközi és hazai kitüntetést is elnyert. A disszertációt könyvként a Cambridge University Press adta ki 2020-ban.


Időpont: 2022. október 4. 18:30

Helyszín: 1088 Bp., Múzeum krt. 4/F. ELTE BTK F ép. Kodály Zoltán Kamaraterem

A helyszínre érkezőket a kezdésig Berta Attila és Barabás András Balázs élőzenéjével, valamint - a készlet erejéig - HELL üdítőitalokkal várjuk. Kapunyitás 18 órától. 

A rendezvény ingyenes, és regisztrációhoz kötött (ld. a plakát alatti gombot), melynek során eldönthető a részvétel formája:

  • helyszíni részvétel;
  • online részvétel (streaming), melyhez a linket a regisztrált érdeklődők az előadás előtti napon kapják meg emailben.


Link a sorozat nyitóalkalmához 

Az ESV - Zöld megoldások esemény plakátja:


kedvel
2480 megtekintés Látogatók
Ossza meg
ELTE Sikerek Veled
Publikált: PPK Alumni Tagozat, ÁJK Alumni Tagozat, TTK Alumni Tagozat

ELTE BTK Kodály Zoltán Kamaraterem

Múzeum körút 4/F 1088 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

23

ápr.

Meet ELTE in Nanjing, China 罗兰大学到南京!在04月23号我们会见面!!

Jinling Hotel

Nanjing