ELTE Alumni Academy: Gyermeki jogok és szülői felelősség

Online
A regisztráció határideje lejárt.


Dr. Bajzáth Angéla adjunktus asszony előadására (Gyermeki jogok és szülői felelősség a koragyermekkori intervencióban a COVID pandémia idején) az ELTE Alumni Academy „What’s new in science?” sorozatában szeptember 29-én 16:00-kor került sor. 

Új rendezvénysorozatot indított a közelmúltban a Nemzetközi Alumni Tagozat: a „What’s new in science?” keretében angol nyelvű tudománynépszerűsítő előadások hangzanak el. A sorozat első négy előadása azt járja körül, milyen hatással van a pandémia az oktatásra.

Müller Viktor biológus áprilisi és Sik Domonkos szociológus májusi előadása után a harmadik előadást Urbán Róbert, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Személyiség és Egészségpszichológia Tanszékének vezetője tartotta. A sorozat következő előadója Bajzáth Angéla, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékének adjunktus asszonya.

A tolerancia és elfogadás támogatásának legjelentősebb módja az oktatás. A gyermekek jogainak oktatását a világ minden részén, minden társadalomban és országban el kell fogadni, mint a tolerancia kultúrájának kiépítéséhez nélkülözhetetlen elemet. Az iskolabezárások a pandémia idején jelentős változásokat jelentettek az oktatás számára. Ahhoz, hogy kezelni tudjuk ezeket a hatásokat szükség van a gyermekek és családok támogatására. A gyermekvédelem beillesztése a tanárképzés tananyagába a legjobb lehetőségünk annak biztosítására, hogy minden gyermek és fiatal tudja, mi a bántalmazás és milyen károkat okoz. Törekednünk kell arra, hogy a gyermekjogi tanulmányokat minden oktatási intézményben be tudjuk építeni a tantervbe. Az iskolák és közösségek pedagógusai segítséget várnak tőlünk az olyan összetett kérdések kezelésében, mint a megbékélés, a különböző kultúrák megértése, a különbözőségek elfogadása készségének tanítása. Soha nem volt még fontosabb, hogy a következő generáció megismerje a világot és megértse annak sokszínűségét. A fiatalok részvétele ebben a folyamatban nagyon fontos. 

Bajzáth Angéla 2017-ben szerzett PhD-fokozatot, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Neveléstudományi Tanszékén oktat. A Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja, fő kutatási területei a következők – Oktatási innováció, Eredményesség a felsőoktatásban, Doktori Iskolákban folyó tanári munka, Triple Helix szereplői, A gyakorlatban keletkező tudás.

Regisztráció

kedvel
195 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Tagozati rendezvények
Publikált: International Alumni Chapter
Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest