Egyetem megnyitja kapuit: Biológiai és Paleontológiai Gyűjtemény

BE
EB
ZA
JP
GC
40 résztvevő és 3 érdeklődős
A regisztráció határideje lejárt.

Az ELTE Alumni Központ népszerű sorozatának következő állomása a Természettudományi Kar Természetrajzi Múzeumának Biológiai és Paleontológiai Gyűjteménye lesz. A múzeumlátogatást Szente István főmuzeológus, az ELTE Őslénytani Tanszékének oktatója vezeti. Előadást tart továbbá Török Júlia, a tár biológiai gyűjteményéről. 

A Biológiai és Paleontológiai Gyűjtemény elődje a XIX. században Margó Tivadar professzor által alapított Zoológiai és Összehasonlító Boncztani Múzeum volt, amelyet annak idején Európa három legszebb gyűjteménye között emlegettek. Egy alkalommal még I. Ferenc József császár is meglátogatta és igen elismerően nyilatkozott róla. Ez az értékes kollekció 1945-ben a budapesti ostrom alkalmával szinte teljesen megsemmisült.

Amikor már egyértelművé vált, hogy a Természettudományi Kar a Trefort kertből Lágymányosra költözik, mód nyílt a megmaradt és az azóta előállított készítményekből, tárgyakból összeállított újabb gyűjtemény kialakítására. A múzeum kincsei közül külön említést érdemel számos igen szép és értékes kövület, a gyönyörű csigaház-gyűjtemény, jelentősek az 1870-es években készített emberi csontváz és a koponyapreparátumok, Török Aurél antropométere, valamint az őslénytani gyűjtemény is.

A séta ingyenes, de regisztrációköteles.

Regisztráció hamarosan!

603 megtekintés Látogatók

kedvel

Egyetem Megnyitja Kapuit

ELTE TTK

Pázmány Péter sétány 1/C 1117 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

szo.,

jún.

06

ONLINE IS! Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

csü.,

jan.

09

ELTE Nyugdíjasklub 2020 I. félévi programja

változó