Dinoszaurusz-körúton az USA-ban

ELTE TTK Déli tömb Szabó József terem 0-803
Pázmány Péter sétány 1/C
1117 BUDAPEST
Pázmány Péter sétány 1/C 1117 BUDAPEST

Térkép megtekintése

Online
A regisztráció határideje lejárt.

Ősi Attila, az ELTE Őslénytani Tanszék vezetője és Jó Viviána, az ELTE Természetföldrajzi Tanszék PhD hallgatója számolnak be az Amerikai Egyesült Államokba tett bő egy hónapos körútjukról az ELTE Földrajzos Klub keretében 2023. május 17-én. 

"2022 nyarán, a kéthetes bakonyi őslénytani ásatást követően pár nappal indultunk el 35 napos USA-körutunkra, hogy növényevő dinoszauruszok fogait tanulmányozzuk. Utazásunk során öt gyűjteményben jártunk (New York, New Haven, Pittsburgh, Dallas, Washington) és pár további megálló tette még színesebbé ottlétünket. Utaztunk repülővel, vonattal, busszal, kocsival (mindezt egy 3D szkennerrel a hátunkon), a lábunkat pedig lejártuk a nagy városoktól az Ozark-hegységig. Nehézségek szép számmal adódtak az úton, de végül szerencsésen hazakeveredtünk és meglett a munka gyümölcse! Előadásunkban kutatómunkákról, a meglátogatott gyűjteményekről és az út során szerzett élményeinkről fogunk beszámolni!"

Ősi Attila (TTK '03, '06) az ELTE Őslénytani Tanszék vezetője, egyetemi tanár. 2003-ban végzett osztatlan geológia szakot és 2006-ban védte meg a doktoriját Egyetemünkön. ELTE Sikerek Veled beszélgetéssorozatunk legutóbbi alkalmának egyik meghívott vendége volt.

Jó Viviána (TTK '18, '20) az ELTE Természetföldrajzi Tanszék PhD hallgatója. 2018-ban végzett földtudományi alapszakon, 2020-ban geográfus mesterszakon az ELTE-n. 

A Földrajzos Klub 1993 óta működik az ELTE-n. Rendezvényeit hallgatók, doktoranduszok és oktatók együtt szervezik, hogy mindenki számára érdekes és élvezetes programokat kínáljanak. Az előadások elsősorban útibeszámolók, de szóba kerülnek különféle földrajzi és földtudományi témák, aktuális kutatások is, amelyekből kiderül, milyen szemmel nézi a világot egy természettudományokkal foglalkozó kutató. 

Az esemény a helyszínen és online is követhető. 

Facebook-esemény

Forrás

kedvel
230 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások
Publikált: TTK Alumni Tagozat

ELTE TTK Déli tömb Szabó József terem 0-803

Pázmány Péter sétány 1/C 1117 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm