Cseresznyevirágzás

A regisztráció határideje lejárt.
Élőzenével, gasztronómiai bemutatóval, fegyverkiállítással és még sok más érdekességgel várják a látogatókat az ELTE Füvészkertben a Sakura ünnep alkalmából.

A Kelet-Ázsiából származó japáncseresznye (latinul Prunus serrulata vagy Cerasus serrulata) a mai napig Japán nem hivatalos nemzeti jelképe és kulturális szimbóluma. A hanami (花見, szó szerinti fordításban „virágnézés”) ünnep alkalmával a japánok gyönyörködnek a tavasszal virágzó cseresznyében. A fa március végétől május elejéig hozza virágait Japánban, egy-egy fa csak rövid ideig virágzik, hiszen az első virágfakadás (kaika) és a teljes virágbaborulás (mankai) között általában egy hét telik el. A hanami a piknikezéshez hasonló esemény, űzhető nappal és éjszaka egyaránt, utóbbi esetben jozakurának (夜桜, „cseresznyefák éjszaka”) hívják. Újabban az idősebbek szívesebben hódolnak a szilvavirágzásnak, mivel a cseresznyevirág-ünnep látogatóinak zöme a fiatalabb korosztályból kerül ki, és a csendes szemlélődés helyét egyre inkább a zajosabb ünneplés veszi át.

A Füvészkertben ezen a két napon lesz mangarajzolás, élő japán zene, gasztronómiai bemutató (előre kell regisztrálni!), kiállítanak tradicionális japán fegyvereket és eszközöket, villámnyelvórákon vehetünk részt. Mindkét napon változatlan jegyárakkal várják a családokat.

Nyitvatartás: 09:00–17:00     

Program

Facebook

Borítókép: Demeter Károly

kedvel
150 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés utca 25. 1083 BUDAPEST

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt események

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA