Az esőerdők növényei - tematikus szakvezetés a Füvészkertben

A regisztráció határideje lejárt.
Az esőerdők növényeiről szóló, tematikus sétát tart az ELTE Füvészkertje március 6-án 11 órától. A szakvezetést Kiss Noémi kertészmérnök vezeti.  
A mindennapos esők és állandó fülledt pára birodalmában találjuk Földünk legszínesebb és legizgalmasabb növényeit. Színek, formák és kreatív életterek jellemzik az orchideák, broméliák, begóniák és kontyvirágok világát. Bár sokat közülük akár szobai körülmények között is nevelhetünk, ez a flóra még számtalan titkot rejt.

A füvészkerti sétán kiderül, milyen élet zajlik a trópusi fákon, hogyan harcolnak egymással vagy éppen hogyan segítik egymás túlélését a növények. Hogyan csalogatják a beporzó rovarokat? Mely állatoknak nyújtanak bölcsőt és otthont? 

A sétát Kiss Noémi kertészmérnök vezeti, aki a budapesti kertészeti egyetemen végzett, fő területei a trópusi dísznövények, illetve a magyarországi flóra, de mint állítja, nem találkozott még olyan növénnyel, amelyet ne kedvelne.  

A szakvezetés ára 3900 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is. Jegyek csak online vásárolhatók az alábbi linken. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a Füvészkert portáján.

A séta a portától indul és kb 1,5–2 órát tart. 

Facebook

Fotó: Demeter Károly

Forrás: elte.hu

kedvel
251 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Hobbi

ELTE Füvészkert

Illés u. 25. 1083 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

pén.

24

máj.

Alumni Operaest - Melis 100

ELTE Aula Magna (Egyetem tér 1-3., I. em.)

Budapest

szo.

25

máj.

Az Egyetem megnyitja kapuit: Füvészkert

ELTE Füvészkert

Budapest

sze.

29

máj.

Találkozz az ELTE-vel, Stockholm

Embassy of Hungary Stockholm

Stockholm