Atomenergia - átok vagy áldás?

A regisztráció határideje lejárt.
Folytatódik a Bolyai Szakkollégium "Csütörtök Este" sorozata, amelynek idei következő alkalmán Aszódi Attila, a Budapesti Műszaki Egyetem egyetemi tanára tart előadást.

Aszódi Attila a BME Nukleáris Technikai Intézetének egyetemi tanára, a 2003-as áprilisi paksi üzemzavart követően 2004 júniusáig Paksra kiküldött miniszteri biztosként tevékenykedett, a fukushimai balesetet követően pedig az Európai Bizottság szakértőjeként vett részt az európai atomerőművek Célzott Biztonsági Felülvizsgálatában. Oktatási tevékenységén túl nyilvános előadásokkal, média-megjelenésekkel küzd egy fenntartható energiarendszer kialakításáért és az atomenergia lakossági elfogadásáért.

„A fejlett világ villamosenergia-ellátásában meghatározó szerepet játszik az atomenergia, amelyet ugyanakkor felhasználásának kezdete óta sok kérdés és vita övez. Az előadás röviden összefoglalja a jelen kor energetikai kihívásait, és bemutatja azokat a tényezőket, amelyek az atomenergia körüli társadalmi vitát meghatározzák. Foglalkozunk majd a második és harmadik generációs atomerőművek legfontosabb jellemzőivel, a nukleáris biztonsághoz kapcsolódó legfontosabb kérdésekkel. Megbeszéljük, hogy a nagy atomenergetikai balesetek – mint az 1986-os csernobili és a 2011-es fukushimai – hogyan alakították a szakmai és energiapolitikai gondolkodást. Megvitatjuk az atomenergia és a megújuló energiahordozók villamosenergia-rendszerben betöltött szerepét, együttműködésük lehetőségeit” – olvasható az előadás összefoglalójában.

Forrás: elte.hu
Fotó: Huszti István / index.hu

kedvel
284 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások

Bolyai Kollégium 1/104. terem

1, Nándorfejérvári út 1117 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

ked.

28

máj.

Meet ELTE in Stockholm, Sweden

TBA