A munka halála

A regisztráció határideje lejárt.
,,A modern szervezetek motivációs klímájának katasztrófájáról tart előadást Lisznyai Sándor pszichológus a Magyar Pszichológiai Társaság és az ELTE PPK "Pszichológiáról mindenkinek" előadássorozata keretében.

A szervezetekben bekövetkező, a szervezeti kultúrát és a munkavégzést érintő folyamatos változások sok hasonlóságot mutatnak a klímaváltozással – állítja Lisznyai Sándor egyetemi adjunktus, az ELTE Pszichológiai Intézet munkatársa előadása rezüméjében. Bár mindenki elismeri, hogy a munkamotiváció változásban van, mindenki elismeri ennek súlyosságát is, a vezetők, a munkáltatók oldaláról kevesen aggódnak igazán. Mindig volt valahogy, mindig lesz valaki, aki elvégezze a munkát, legfeljebb megtanulunk bánni a magasabb fluktuációval, magasabb költségekkel.

Persze vannak páran, akiket elkapott a klímaszorongás, olyan felsővezetők, cégtulajdonosok, akik látják, hogy a katasztrófa felé haladunk: az emberi erőforrás nem végtelen, a munkavégzés alapvető motivációi az utolsókat rúgják, mint maga a munka fogalma is. Jelenleg ők vannak kevesebben, hiszen nehéz elképzelni, hogy a munkamegtagadók társadalma legyünk (és mindig lesz majd valaki, valahonnan, aki örömmel elvégzi a munkát, segíthet a bevándorlás vagy a szociális integráció). Akik aggódnak, azt mondják, ezek is véges erőforrások. Lesznek olyan munkaterületek, ahol a munkaerőhiány egész gazdasági szférák összeomlásához vezethet. Megszűnhetnek iparágak, szolgáltatások csak amiatt, mert nem lesz, aki dolgozzon bennük. És lehetséges, hogy ezek éppen azok a területek, ahol jelenleg nagyon sokan, nagyon keményen dolgoznak. Akik aggódnak, azt mondják, hogy a katasztrófa sokkal gyorsabban megy majd végbe, mint gondoljuk, egyszer csak egész szektorok állnak majd fel és lehetetlenítenek el folyamatokat.

Időben vagyunk, hogy tegyünk ez ellen valamit? Mikor, hogyan és milyen okokból vált "beteggé" a munkamotiváció? Gyógyítható-e még, vagy fogadjuk el, hogy gyermekein, unokáink már nem kapnak udvarias kiszolgálást egy kormányablakban, nem vásárolhatnak be egy boltban, nem mehetnek kórházba? Az előadás ezekre a kérdésekre keresi a választ.

A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!"

Forrás: elte.hu


kedvel
267 megtekintés Látogatók
Ossza meg
Előadások

ELTE PPK II./215

23-27, Kazinczy utca 1075 BUDAPEST

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt események

sze.

17

ápr.

ELTE Sikerek: Erdei Anna

ELTE Aula Magna / online élő közvetítés

Budapest

csü.

25

ápr.

Egyetem megnyitja kapuit - Trefort-kert

ELTE Trefort-kert

Budapest

ked.

23

ápr.

Meet ELTE in Nanjing, China 罗兰大学到南京!在04月23号我们会见面!!

Jinling Hotel

Nanjing