Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XLIII. 5vös 5km - Jane Goodallal

Beszámolók

-

2023.05.22

2023. május 9-én immár XLIII. alkalommal került megrendezésre az ELTE népszerű futóversenye, az 5vös 5km! Ez alkalommal is ajándékcsomagokkal készültünk azoknak, akik ELTE Alumni kategóriában jutottak dobogós helyezéshez, vagy türelmesen kivárták a díjátadó végét. A nagy hagyománynak örvendő futóversenyt ezúttal dr. Jane Goodall, világhírű etológus nyitotta meg. Gratulálunk minden futónak!

Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen közel 500-an álltak rajthoz, köztük 128 ELTE Diplomás. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai, dolgozói és alumnusai közül került ki, de képviseltette magát több hazai egyetem is - mint a Semmelweis, az Óbudai, Testvelési, Debreceni, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem. 

A futóversenyt Borhy László (BTK '88) az Egyetem rektora, az ELTE Alumni Alapítvány elnöke, valamint dr. Jane Goodall, világhírű etológus nyitotta meg, aki Lágymányosi Campuson tartotta meg teltháznak örvendő előadását a futóversenyt követően.

Az Alumni kategória díjazottjai: 

A férfi indulók közül Jávor Gellért (BTK - 00:17:37) ért elsőként a célba. Második helyezett Rádl Attila (TTK - 00:19:17) lett. A dobogó 3. fokára pedig Gladys Zoltán (BTK - 00:19:28) állhatott.

A női alumni indulók közül Lantos Brigitta (TTK - 00:21:46), alumnánk volt a leggyorsabb. Másodikként ért célba Szobonya Nikoletta (TTK - 00:22:24), harmadik pedig Egyed Tünde (TTK - 00:22:41) lett.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, különösen az ELTE Alumni kategória futóinak!

A  versenyt teljesítette Zentai László (TTK '84) rektorhelyettes, Székely Mózes (TTK '94, PPK '97), a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke 35. alkalommal állt rajthoz, továbbá Horváth Ákos (TTK '96), a TTK Atomfizikai tanszék docense és a futóverseny atyja, valamint Müller Viktor (TTK '02, '19) az ELTE TTK docense.


Eredmények itt elérhetők.

A fotókat köszönjük az ELTE Online-nak. 


kedvel
306 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április