Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XLII. 5vös 5km - Alumni kategóriával

Beszámolók

-

2022.09.21

2022. szeptember 20-án immár XLII. alkalommal került megrendezésre az ELTE népszerű futóversenye, az 5vös 5km! Ez alkalommal is ajándékcsomagokkal készültünk azoknak, akik ELTE Alumni kategóriában jutottak dobogós helyezéshez, vagy az eső ellenére türelmesen kivárták a díjátadó végét. Gratulálunk minden futónak!

Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen 325-en álltak rajthoz. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai, dolgozói és alumnusai közül került ki, de képviseltette magát több hazai egyetem is - mint a Semmelweis, az Óbudai, MOME, METU, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem.

A futóversenyt Borhy László (BTK '88) az Egyetem rektora, az ELTE Alumni Alapítvány elnöke nyitotta meg.

A nagy népszerűségnek örvendő futóversenyt teljesítette Székely Mózes (TTK '94, PPK '97), a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke 34. alkalommal állt rajthoz, továbbá Horváth Ákos (TTK '96), a TTK Atomfizikai tanszék docense és a futóverseny atyja, Müller Viktor (TTK '02, '19) az ELTE TTK docense, valamint Knyihár Eszter (BTK '13) a Nemzetközi Stratégiai Iroda vezetője. A versenyen az Alumni Központ is képviseltette magát, munkatársunk, Petz Denise Gerda (TTK '16, TáTK '18) is teljesítette a távot, sőt női ELTE dolgozói kategóriában ezüstérmes lett

Nagy örümünkre, ahogy az Alumni kategória díjazottjaihoz ért az eredményhirdetés, alább hagyott az eső is, és megjelent egy szép dupla szívárvány az égen (lásd fotógaléria). Az Alumni kategória díjazottjainak Szalay Krisztián rektori tanácsadó, és Petz Denise Gerda adta át ajándékcsomagjaikat. A férfi indulók közül Gede Mátyás (00:18:38) ért elsőként a célba, aki - amellett, hogy alumnusunk - a Térképész Tanszék docense. Második helyezett Nagy Gergely (00:18:56) lett. A dobogó 3. fokára pedig Körtvélyessy Csaba (00:19:35) állhatott. 
 
A női alumni indulók közül Schmidt Mónika (00:20:58), alumnánk volt a leggyorsabb. Másodikként ért célba Lantos Brigitta (00:22:03) biológus, harmadik pedig Egyed Tünde (00:23:18) matematikus lett.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, különösen az ELTE Alumni kategória futóinak!

Eredmények itt elérhetők.

A fotókat köszönjük az ELTE Online-nak és az ELTE TTK-nak, valamint Balogh-Kátai Juditnak, az Alumni Központ munkatársának. 

kedvel
290 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Jótékonykodás és közösségépítés az első ELTE Média Alumni találkozón

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

30 április

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április