Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

XLI. 5vös 5km - Alumni kategóriával

Beszámolók

-

2022.05.10

2022. május 5-én immár XLI. alkalommal került megrendezésre az ELTE népszerű futóversenye, az 5vös5km! Ez alkalommal is külön érmekkel készültek a szervezők azok számára, akik az ELTE Alumni kategóriában jutottak dobogós helyezéshez.

Az évente kétszer megrendezésre kerülő sporteseményen közel 450-en álltak rajthoz. A versenyzők jelentős része az Eötvös Loránd Tudományegyetem diákjai, dolgozói és alumnusai közül kerültek ki, de képviseltette magát több hazai egyetem is - mint a Semmelweis, a Corvinus, Pázmány, Testnevelési, Nemzeti Közszolgálati, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem.

A futóversenyt Hamar Imre (BTK '92), a nemzetközi ügyek rektorhelyettese és Müller Viktor (TTK '02, '19), az ELTE TTK docense nyitotta meg.

A nagy népszerűségnek örvendő futóversenyt teljesítette Venyercsán Bence gyorsgyalogló olimpikon, az ÁJK hallgatója. Dr. Székely Mózes (TTK '94, PPK '97), a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke 33. alkalommal állt rajthoz, továbbá dr. Horváth Ákos (TTK '96), a TTK Atomfizikai tanszék docense és a futóverseny atyja, dr. Zentai László (TTK '84), az oktatási és tanulmányi ügyek rektorhelyettese, Szalay Krisztián rektori tanácsadó, dr. Babos János az ELTE Szolgáltatási Igazgatóság igazgatója is lefutotta az ikonikus 5km-t. A versenyen az Alumni Központ is képviseltette magát, munkatársunk, Petz Denise Gerda (TTK '16, TáTK '18) szintén teljesítette a távot.

Ami az ELTE Alumni kategóriát illeti: az egész versenyt és az ELTE Alumni kategóriát is megnyerve, a férfi indulók közül Mester Bálint (00:16:21) ért elsőként a célba, aki a Semmelweis alumnusa, és az ELTE tiszteletbeli alumnusa. ELTE Alumni kategóriában férfiak között első lett Jávor Gellért (00:17:32), aki történelem-földrajz pedagógus mesterszakon végzett Egyetemünkön 2019-ben. A második helyezett id. Caudevilla Eduardo (00:18:35) lett. A dobogó 3. fokára pedig Gede Mátyás (00:18:37) állhatott. 
 
A női alumni indulók közül Szobonya Nikolett (00:21:25), meteorológus (TTK 2015) alumnusunk volt a leggyorsabb. Másodikként ért célba Szabó Melinda (00:23:25) régész (BTK 2017), harmadik pedig Kapui Zsuzsanna (00:23:58) geológus (TTK 2014) lett.

A díjakat Müller Viktor és Szalay Krisztián adták át a győzteseknek. 

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, különösen az ELTE Alumni kategória futóinak!

Aki nem maradt ott az eredményhirdetésen, és nem vette át érmét, azt személyesen várjuk irodánkba (1056 Budapest Szerb u. 21-23 2. em. 15, H-Cs 8-16.30, P: 8-14.00), ahol az érme mellé ajándékcsomagot is kap. Ha nem tud személyesen eljönni, postán küldjük ki az érmeket, így kérjük írja meg postacímét a petz.denise@kancellaria.elte.hu címre. Köszönjük!

Eredmények itt elérhetők.

A fotókat köszönjük önkéntesünknek Jónás Eszternek, az ELTE Online-nak és a TéTéKás Nyúznak. 

kedvel
379 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április