Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Volt, Van, Lesz... - jubileumi konferencia és alumni találkozó a TáTK-n

Beszámolók

-

2022.06.02

Az ELTE TáTK Szociális Tanulmányok Intézete 2022. május 12-én jubileumi konferenciát és Szakmai Alumni találkozót tartott "Volt, Van, Lesz... Szociális képzések az ELTE-n" címmel, hogy megünnepelje a szociálpolitika képzés elindulásának 35., illetve a szociális munkás képzés bevezetésének 30. évfordulóját.

Az eredetileg 2020-ra tervezett konferenciát a COVID és járványügyi korlátozások miatt 2 évvel elhalasztották a szervezők, akik ragaszkodtak a jelenléti formában való megrendezéshez. A konferencián nem pusztán a hazai szociális szakma vezető alakjai képviseltették magukat, de a kiegészítő programokon jelentős számban megjelentek az ELTE szociálpolitikus és szociális munkás alumnusai – így egy a hazai szociális szakma egészét lefedő networking esemény és szakmai találkozó jött létre a „Tehetségből fiatal kutató" EFOP projekt és az ELTE Alumni Központ támogatásával.

A jubileumi konferencia előadói között szerepelt az ELTE TáTK volt dékánja, Tausz Katalin professor emerita, aki beszédében és Ferge Zsuzsa professor emeritával készült fél órás rögzített interjúban emlékezett meg a szociális szakok bevezetésének és elindításának kihívásairól.

Misetics Bálint szociálpolitikus Az egyenlőség és a társadalompolitika védelmében tartott előadása, valamint László Johanna szociális munkás Szociális munkások MOST – szakmai jelen és távlati perspektíva c. beszámolója a szociális szakmák kortárs szerepét és jelentőségét emelték ki.

A bevezető előadásokat követően, illetve a délutáni kerekasztalbeszélgetéseket megelőzően Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője köszöntötte az érdeklődőket.

Az elsősorban alumnusok által látogatott délutáni programok során Kövér-Van Til Ágnes (intézetigazgató, Szociális Tanulmányok Intézete) az ELTE TáTK társadalom- és szociálpolitika doktori programjának vezetőjével, Orosz Éva professor emeritával és a program hallgatóival: Virág Ádámmal, Deák Dorottyával és Lőrincz Borbálával folytatott kerekasztalbeszélgetést, melyet a szociális képzésekhez tartozó egyéni szakok alumni találkozói és poszterkiállítás programok követtek.

Az esemény szervezője és házigazdája, Kövér-Van Til Ágnes (intézetigazgató, Szociális Tanulmányok Intézete) elmondta, hogy: „A szociális szakmák gyakorlat-orientiált és problémamegoldó jellege miatt a hasonló eseményeknek kiemelt fontossága van, hiszen ezeken a fórumokon a szakmai network tagjai jó gyakorlatokat oszthatnak meg egymással – az életen át tartó tanulás jegyében új problémákkal és megoldásokkal találkozhatnak, amit saját szakmai munkájukban is kamatozhatnak. Kétségkívül fontos eleme volt a májusi eseménynek a közös múlt megünneplése és az emlékek felelevenítése. Jó volt látni és boldoggá tett bennünket, hogy ilyen sok érdeklődő kívánt osztozni ebben az élményben.

Az ELTE TáTK Alumni Tagozathoz itt lehet csatlakozni


A felhasznált képeket az ELTE TáTK Szociális Munka Tanszék nevében Rácz Andrea, továbbá az ELTE Alumni Központ vezetője, Pataky Csilla készítette.


Forrás: tatk.elte.hu

kedvel
340 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április