/medias/image/9843165435b476316e6244.png
Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Változatlanul az élen

Beszámolók

-

2019.08.06

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarországon az első, a vizsgált 20 ezer egyetem között pedig az 598-dik helyen végzett a CWUR 2019/2020-as rangsorában. Ezzel az eredménnyel egyetemünk a lista legfelső 3 százalékában szerepel.

A Center for World University Rankings (CWUR) az oktatás színvonala, a végzettek elhelyezkedési lehetőségei, az oktatói kiválóság, a kutatási eredmények, a magasan jegyzett publikációk és az idézettség alapján rangsorolja az intézményeket. (Az értékelés módszertanáról bővebben itt olvashat.) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az összesített ranglistán az 598-dik lett, megelőzve ezzel minden más hazai felsőoktatási intézményt. Az ELTE 2014 óta szerepel a CWUR-ranglistán és azóta minden évben a legmagasabban jegyzett magyar egyetem. A magyar felsőoktatásból még a Semmelweis Egyetem (643), a Szegedi Tudományegyetem (692), a Debreceni Egyetem (724), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (862), a Pécsi Tudományegyetem (1059), a Central European University (1598), a Pannon Egyetem (1817), a Corvinus Egyetem (1956) és a Szent István Egyetem került fel az első kétezer intézmény közé a CWUR listáján.


A világranglista dobogójára idén három amerikai intézmény, a Harvard, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) és a Stanford került fel, ezeket a két patinás brit egyetem, a Cambridge és Oxford követi. Az első tíz helyen egyébként nyolc amerikai és két brit egyetem szerepel. Jó eredményt értek el a japán felsőoktatási intézmények is, a Tokiói Egyetem a 13-dik, míg a Kyotói Egyetem a 21-dik helyen végzett. A részletes lista a CWUR honlapján böngészhető.


Az ELTE hagyományosan kiemelt helyen szerepel a világ különböző felsőoktatási rangsoraiban.

forrás: elte.hu

93 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Spiró György

User profile picture

Alumni Központ

14 október

Beszámolók

Csoportos nyereményjáték nyertesei

User profile picture

Alumni Központ

11 október

Beszámolók

Fehér Boldizsár nyerte az idei Margó-díjat

User profile picture

Alumni Központ

11 október