Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Változatlanul az élen

Beszámolók

-

2019.08.06

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarországon az első, a vizsgált 20 ezer egyetem között pedig az 598-dik helyen végzett a CWUR 2019/2020-as rangsorában. Ezzel az eredménnyel egyetemünk a lista legfelső 3 százalékában szerepel.

A Center for World University Rankings (CWUR) az oktatás színvonala, a végzettek elhelyezkedési lehetőségei, az oktatói kiválóság, a kutatási eredmények, a magasan jegyzett publikációk és az idézettség alapján rangsorolja az intézményeket. (Az értékelés módszertanáról bővebben itt olvashat.) Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az összesített ranglistán az 598-dik lett, megelőzve ezzel minden más hazai felsőoktatási intézményt. Az ELTE 2014 óta szerepel a CWUR-ranglistán és azóta minden évben a legmagasabban jegyzett magyar egyetem. A magyar felsőoktatásból még a Semmelweis Egyetem (643), a Szegedi Tudományegyetem (692), a Debreceni Egyetem (724), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (862), a Pécsi Tudományegyetem (1059), a Central European University (1598), a Pannon Egyetem (1817), a Corvinus Egyetem (1956) és a Szent István Egyetem került fel az első kétezer intézmény közé a CWUR listáján.


A világranglista dobogójára idén három amerikai intézmény, a Harvard, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) és a Stanford került fel, ezeket a két patinás brit egyetem, a Cambridge és Oxford követi. Az első tíz helyen egyébként nyolc amerikai és két brit egyetem szerepel. Jó eredményt értek el a japán felsőoktatási intézmények is, a Tokiói Egyetem a 13-dik, míg a Kyotói Egyetem a 21-dik helyen végzett. A részletes lista a CWUR honlapján böngészhető.


Az ELTE hagyományosan kiemelt helyen szerepel a világ különböző felsőoktatási rangsoraiban.

forrás: elte.hu

229 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember