Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Ünnepelt a Bibó

Beszámolók

-

2018.10.03

Öregbibós alumni találkozóval, a hagyományos hálaadással, a Harkály-díjak átadásával és fergeteges mulatsággal ünnepelte 35. születésnapját az ELTE Bibó István Szakkollégium.

A szakkollégium alapításának 35. évfordulóján szeretettel vártak minden egykori és jelenlegi szakkollégistát családjával együtt 2018. szeptember 29-én. Az évforduló alkalmából a szakkollégium az egész tanévben számos eseménnyel készül. A jubileumi év kora őszi megnyitóján volt tisztségviselők és egyetemi vezetők köszöntése mellett átadták a Harkály-díjakat és a szakkollégiumi diplomákat is. 

Három óra után került sor a hivatalos megnyitóra. Ennek alkalmából Milánkovich András, a szakkollégium igazgatója mondott nyitóbeszédet, majd Stumpf István alkotmánybíró, a kollégium alapító igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket, akit Aáry Tamás Lajos oktatási ombudsman, az ELTE oktatója, a szakkollégium coaching programjának alapítója követett. Beszédet mondott Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője is.

A délután folyamán adták át a Harkály-díjakat; az elismerést a szakkollégium fennállásának 25. évfordulóján alapították abból a célból, hogy díjazzák azokat, akik a szakkollégium szakmai vagy közösségi életében különösen fontos szerepet játszottak, kiemelkedő szakmai-tudományos teljesítményükkel a Bibó hírnevét öregbítették. A díjat a Szakkollégium Közgyűlése a 2017/2018-as tanévben Gárdos-Orosz és Franczel Richárdrészére ítélte oda. A kitüntetetteket Kukorelli István, az ELTE ÁJK egyetemi tanára és Menyhárd Attila egyetemi tanár, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja méltatta.

Gárdos-Orosz Fruzsina 2003-ban egyszerre végzett az ELTE-n és a Bibóban, ezt követően elvégezte a CEU összehasonlító alkotmányjog szakát is. PhD-témája az alkotmányos polgári jog volt, újabban pedig az alkotmányjogi panasz intézményének összehasonlító elemzéséről publikált. 2003–2007-ig Kukorelli István munkatársaként dolgozott az Alkotmánybíróságon, majd a Főtitkárság indítványelemzője volt 2011–2014 között. 2014-től az Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az ELTE és a CEU óraadója. 2007 óta az MTA Jogtudományi Intézetének munkatársa, jelenleg pedig igazgatója. A 2018/2019-es tanévtől az Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszékének docense.

Franczel Richárd az ELTE-ÁJK Politikatudományi Intézetének tanársegédje, az Alkotmányjogi Tanszék abszolvált PhD-hallgatója, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, tavaly és tavalyelőtt pedig a Bibó óraadója volt, jelenleg pedig a Politikatudományi Műhely műhelyvezetői között segíti a tehetséggondozó tevékenységet. Egy egész bibós generációt meghatározott a mostanra legendássá vált órája, a „Magyarország alkotmányos intézményei – intézménylátogatás”, amelyet ebben a félévben is elindított a szakkollégium falai között.

A jó hangulatú délutánt éjszakába nyúló buli követte.

Az eseményt az ELTE Alumni Központ támogatta.

225 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Online szakmai Alumni rendezvény a Bárczin

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Beszámolók

Dogs are sensitive to their owners’ choice despite their own preference

AI

Alumni International

17 november

Beszámolók

Our genes also tell about our age

AI

Alumni International

10 november