Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Ünnepelt a Bibó

Beszámolók

-

2018.10.03

Öregbibós alumni találkozóval, a hagyományos hálaadással, a Harkály-díjak átadásával és fergeteges mulatsággal ünnepelte 35. születésnapját az ELTE Bibó István Szakkollégium.

A szakkollégium alapításának 35. évfordulóján szeretettel vártak minden egykori és jelenlegi szakkollégistát családjával együtt 2018. szeptember 29-én. Az évforduló alkalmából a szakkollégium az egész tanévben számos eseménnyel készül. A jubileumi év kora őszi megnyitóján volt tisztségviselők és egyetemi vezetők köszöntése mellett átadták a Harkály-díjakat és a szakkollégiumi diplomákat is. 

Három óra után került sor a hivatalos megnyitóra. Ennek alkalmából Milánkovich András, a szakkollégium igazgatója mondott nyitóbeszédet, majd Stumpf István alkotmánybíró, a kollégium alapító igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket, akit Aáry Tamás Lajos oktatási ombudsman, az ELTE oktatója, a szakkollégium coaching programjának alapítója követett. Beszédet mondott Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője is.

A délután folyamán adták át a Harkály-díjakat; az elismerést a szakkollégium fennállásának 25. évfordulóján alapították abból a célból, hogy díjazzák azokat, akik a szakkollégium szakmai vagy közösségi életében különösen fontos szerepet játszottak, kiemelkedő szakmai-tudományos teljesítményükkel a Bibó hírnevét öregbítették. A díjat a Szakkollégium Közgyűlése a 2017/2018-as tanévben Gárdos-Orosz és Franczel Richárdrészére ítélte oda. A kitüntetetteket Kukorelli István, az ELTE ÁJK egyetemi tanára és Menyhárd Attila egyetemi tanár, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja méltatta.

Gárdos-Orosz Fruzsina 2003-ban egyszerre végzett az ELTE-n és a Bibóban, ezt követően elvégezte a CEU összehasonlító alkotmányjog szakát is. PhD-témája az alkotmányos polgári jog volt, újabban pedig az alkotmányjogi panasz intézményének összehasonlító elemzéséről publikált. 2003–2007-ig Kukorelli István munkatársaként dolgozott az Alkotmánybíróságon, majd a Főtitkárság indítványelemzője volt 2011–2014 között. 2014-től az Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az ELTE és a CEU óraadója. 2007 óta az MTA Jogtudományi Intézetének munkatársa, jelenleg pedig igazgatója. A 2018/2019-es tanévtől az Állam- és Jogtudományi Kar Alkotmányjogi Tanszékének docense.

Franczel Richárd az ELTE-ÁJK Politikatudományi Intézetének tanársegédje, az Alkotmányjogi Tanszék abszolvált PhD-hallgatója, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, tavaly és tavalyelőtt pedig a Bibó óraadója volt, jelenleg pedig a Politikatudományi Műhely műhelyvezetői között segíti a tehetséggondozó tevékenységet. Egy egész bibós generációt meghatározott a mostanra legendássá vált órája, a „Magyarország alkotmányos intézményei – intézménylátogatás”, amelyet ebben a félévben is elindított a szakkollégium falai között.

A jó hangulatú délutánt éjszakába nyúló buli követte.

Az eseményt az ELTE Alumni Központ támogatta.

kedvel
400 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

Alumni találkozó és kötetlen networking a Fordító- és Tolmácsképző Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

08 április

Beszámolók

Egyetemi címeres vászontáska és kitűző kampány 2024 - Köszönjük!

egy tag profilképe

Alumni Központ

04 április