Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Unger Emil-jutaloméremmel tüntették ki Kálnoki-Gyöngyössy Mártont

Kitüntetések

-

2020.08.17

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete (MÉE) Unger Emil-jutaloméremmel tüntette ki Kálnoki-Gyöngyössy Mártont (BTK '97), az ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszék docensét.

A numizmatikai szakírói tevékenységéért járó kitüntetést az MÉE jubileumi, 50. vándorgyűlésén, Kaposváron adták át. Az átadáskor elhangzott laudáció szerint a MÉE nagyra becsüli a díjazott szakírói munkásságát, megköszöni a különböző rendezvények alkalmából a Magyar Numizmatikai Társulatban és a Hóman Bálint Numizmatikai Nyári Egyetemen tartott előadásait, ezért az éremtan és a gyűjtés ismereteinek elmélyítése és népszerűsítése terén szerzett érdemeit a jutaloméremmel ismeri el.

Kálnoki-Gyöngyössy Márton átveszi az Unger Emil-jutalomérmet

Dr. Unger Emil (1926-1999) kutatóorvos, az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet tudományos munkatársa volt, "kedvtelésből" foglalkozott numizmatikával. Ezen kedvtelésének köszönhetően született meg az éremgyűjtők számára megkerülhetetlen alapműve, a több kiadást is megért, három kötetes Magyar Éremhatározó. 2001-ben özvegye díjat alapított, amelyet kiemelkedő numizmatikai teljesítmény elismeréseként a MÉE évente két személynek adományoz. A kitüntetéssel jutalomérem és díszoklevél jár. A vert, ezüst jutalomérmet Ács József szobrászművész tervezte, az érmek Szabó Géza ötvös mester műhelyében (Szeged) készülnek.

Kálnoki-Gyöngyössy Márton az ELTE BTK Történelem Segédtudományai Tanszék habilitált docense, fő kutatási területei a középkori régészet és pénztörténet, a numizmatika, a régészeti feltárások jogi szabályozása, a régészeti örökségvédelem és a muzeológia.

Forrás: elte.hu

120 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

ELTE Diplomások a Hazám-díj kitüntetettei között

egy tag profilképe

Alumni Központ

24 november

Kitüntetések

Alföld-díjat kapott Nádasdy Ádám

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 november

Kitüntetések

Szépíró-díjjal tüntették ki Hetényi Zsuzsát

egy tag profilképe

Alumni Központ

12 november