Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Sporttudományi Szakmai Nap az olimpia jegyében

Beszámolók

-

2021.12.14

GOOOOOlimpia címmel egész napos sportszakmai programot és alumni találkozót szervezett 2021. november 18-án az ELTE PPK szombathelyi Sporttudományi Intézete. Az egésznapos programsorozaton, mely a Magyar Tudomány Ünnepe keretében valósult meg, a kar jelenlegi és korábbi sportszakos hallgatói és oktatói, illetve meghívott előadók és vendégek vettek részt. Az esemény az Alumni Központ támogatásával valósult meg. Az alábbi beszámolót köszönjük az ELTE PPK Kommunikációs Irodájának. 

A rendezvény a már lezajlott nyári és a hamarosan kezdődő téli olimpiai játékok szellemében zajlott. Délelőtt sportszakos „olimpikonok” töltötték meg az egyetemi csarnokot, ahol a szervezők az olimpiai sportágak analógiájára állítottak össze ügyességi feladatokat. A résztvevőkre többek között a vívást imitáló lufilyukasztás, trambulinról történő magasugrás, gördeszkán „úszás”, és kerékpáros ügyességi pálya is várt. A délelőtt zárásaként sor került az oktatói – hallgatói labdarúgó mérkőzésre. Az oktatók csapatát több, korábban végzett hallgató és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Juhász Péter is erősítette. A csapatoknak lelkesen szurkoltak az intézetben oktató volt kollégák és alumnusok. Délután az olimpiák gazdasági hatásairól hallhattunk előadásokat az ELTE PPK ESI két oktatójától, Bukta Zsuzsannától és Gősi Zsuzsannától. Ezt követően olimpikonok érkeztek a rendezvényre: Ekler Luca paralimpikonnal és Gurisatti Gréta olimpiai bronzérmes vízilabdázóval Szabó Szilárd, az MTVA tudósítója beszélgetett. Az élsportolók kulisszatitkokat osztottak meg mindennapjaikról, a felkészülés és a versenyzés pszichikai és fizikai nehézségeiről és a sikerek feldolgozásának hátteréről is. A rendezvény a Szilágyi Áron világklasszis vívóról készült, „Egy mindenkiért” című dokumentumfilm vetítésével zárult.

Az összesen mintegy 200 főt megmozgató egész napos programsorozat az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg. A szervezők felhívták a résztvevők figyelmét a PPK Alumni Tagozathoz való csatlakozás előnyeire, és arra buzdították a jelenlegi hallgatókat, hogy a képzés elvégzése után is maradjanak kapcsolatban alma materükkel akár az immár hagyományos sportszakmai rendezvények rendszeres látogatóiként is. 

Az Alumni Központ támogatásának köszönhetően a sportprogramok résztvevői szerény uzsonnát kaphattak a délutáni színháztermi programok előtt, illetve a támogatásnak köszönhetően beszerzett marketingeszközök, arculathordozók a jövőben is alkalmasak lesznek az ELTE PPK szombathelyi képzéseinek népszerűsítésére. Mindez különösen fontos Szombathelyen, ahol a családi hagyományoknak, a korábban itt végzetteknek óriási szerepük van a felsőoktatási döntés meghozatalában, sőt, akár a képzés során szükséges szakmai gyakorlatok megszervezésében is nagy jelentősége lehet az alumni kapcsolatokon át elérhető lehetőségeknek.

Az eseményről beszámolt a Vas Népe c. megyei napilap és a Szombathelyi Városi Televízió is. 

Köszönjük az ELTE Alumni Központ támogatását, mellyel a soron következő szombathelyi alumni program megvalósítása során is szeretnénk majd élni.

Képek forrása: ELTE PPK

kedvel
401 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április