Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Sissi merénylet - legendák és valóság

Beszámolók

-

2021.03.25

2021. március 24-én az ELTE ÁJK Alumni Tagozata és az ELTE Alumni Központ együttműködésével újra megtekinthetővé vált az Állam- és Jogtudományi Kar Perjátszókörének előadása: A Sissi merénylet – legendák és a valóság. 

Az előadás története 1898-ban játszódik, amikor Erzsébet osztrák császárnét és magyar királynét megtámadja egy fiatal olasz anarchista, Luigi Lucheni. A színdarab betekintést ad a főnemesi pletykákba, báli csillogásba, és a nekik dolgozó emberek szabadság vágyába, anarchista feltámadásába. A fiatal támadó ellen folyó per izgalmasan tálalja a nézők számára, hogy miért ejtett halálos sebet az ország legkedveltebb királynéján. Vajon valóban ismerte a támadó a királynét? Voltak tettes társai a támadónak? Mi a sorsa a fiatal anarchistának? Mindez kiderül a színdarabból. 

Ha nem ért rá megtekinteni, utólag is élvezheti a sok tehetséges jelenlegi és korábbi joghallgató remek játékát!


Ha pedig élvezte az előadást, tartson velünk 2021. április 28-án is, ahol O.J. Simpson perét fogja megeleveníteni az ELTE ÁJK Perjátszóköre. Az esemény szintén az ELTE Alumni Központ tagozati támogatásával valósul meg.

A Perjátszó Kör az ELTE ÁJK hivatalos, kifejezetten perek előadására specializálódó színjátszó társulata, ami tavaly lett 15 éves, de még ennél sokkal több is! Olyan lelkes baráti társaság, befogadó művészi közösség, ahová szívesen megy az ember egy fárasztó egyetemi nap után, hogy kiélhesse a kreativitását és tehetségét.
A társulat tagjai többségében az egyetemen tanuló diákok, de a csoportot színesítik olyan alumnusok - végzett jogászok is -, akik egykor szintén az ELTE ÁJK-n tanultak. További részletek.

kedvel
634 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április