Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Regionális Elemző Est

Beszámolók

-

2019.11.25

Hat éve rendszeresen szervez regionális elemző geográfus találkozót az ELTE Természettudományi Kar Regionális Tudományi Tanszéke. Idén november 21-én tartották meg eseményüket, melyre szívesen vártak alap- és mesterszakos hallgatókat orientációs célból. 


Az esemény az ELTE TTK Déli Tömbjének Mogyoródi termében tartották. Az est egyik főszervezője, Dr. Gyuris Ferenc oktató nyitotta meg a programot, köszöntve a jelenlévő hallgatókat, frissen végzett alumnusokat, valamint a már szakmában elhelyezkedett diplomásokat. Ezután az Alumni Központ, Petz Denise Gerda személyében köszöntötte a jelenlévőket, valamint felhívta a figyelmet a közelgő X. Alumni Kupára és az Alumni Net használatára.


A köszöntők után Dr. Szabó Pál tanszékvezető elmondta, hogy az este célja a tapasztalatgyűjtő találkozó mellett, hogy felhívja a figyelmet a regionális elemző specializáció fontosságára, és megmutassák a jelen és leendő hallgatóknak, milyen lehetőségek várnak rájuk a szakirány elvégzése után. 


Ezt követően ismét Dr. Gyuris Ferenc vette át a szót, aki diagramokkal szemléltette, hogy a mára már 80 diplomás regionális elemző milyen szektorban tudott elhelyezkedni: vannak akik magánvállalatoknál, egyesek az állami szférában (minisztériumok, háttérintézmények) de akadnak olyanok is, aki az egyetemenen vagy kutatóintézetnél dolgoznak. Többen doktori iskolai képzésen is részt vesznek.


Az este további részében a már elhelyezkedett alumnusok beszéltek szakmabeli tapasztalataikról. Ezek legfőbb üzenetei voltak, hogy célszerű elvégezni a mesterszakot is, és olvassanak sokat, tanuljanak nyelveket, számítástechnikát, valamint, hogy a regionális elemzői speciális tudás mellett a földrajz nyújtotta generális szemlélet, átfogó tudás is fontos szerepű lehet a munkaerő-piacon. Ezen túl, ahogy az egyik előadó kiemelte: 


,,Az Egyetem az életre nevel, pozitív és negatív értelemben egyaránt."


Az előadások után kötetlen beszélgetésre, sütizésre volt lehetőség a teremben, illetve utána a tanszéken. 

kedvel
1064 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Nemzetek estjei: Ukrajna

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 március

Beszámolók

KUTATÁSOK AZ AFÁZIA ÉS EGYÉNI KÜLÖNBSÉGEK KUTATÓMŰHELYBEN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

25 március

Beszámolók

B.A.M.B.I. 2024 - Alumni találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 március