Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Párok az ELTE-n - interjú Kovács Gáborral

Párok az ELTE-n interjú

-

2020.06.10

Párok az ELTE-n" interjúkban olyan ELTE-s diplomások válaszolnak az ELTE Alumni Központ kérdéseire, akik az Alma Materünkben találták meg párjukat. Az interjúra ezen a kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. Az írásbeli interjú kérdéseire ez alkalommal Kovács Gábor (TTK 2008) válaszolt. Ő és párja 2011-ben kötötték össze életüket. 


Ön, illetve párja melyik karon (karokon)/szakon (szakokon) szerzett oklevelet?

Én a TTK geográfus szakán, majd az IK térképész szakán végeztem, míg párom a TTK biológia szakán szerezte meg BSc és MSc oklevelét is.


Hogyan ismerkedett meg párjával?

Az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiuma kiváló helyszíne volt az ismerkedésnek. A szervezett programok, "kolibulik" mellett a kollégium aktív hallgatói élete is segítette az ismerkedést. Párom (mostanra már a feleségem) egy emeleten lakott csoporttársaimmal, ezért látásból már régóta ismertük egymást. Akkoriban a kollégium kertje tele volt gyümölcsfákkal, amelyekről sokan nem is tudtak. Egy alkalommal véletlenül mindketten egy időben indultunk a cseresznyefa "megdézsmálására". Ez volt az első közös nevező, aztán még számos olyan dologra fény derült, amelyben hasonlít a gondolkodásunk. Ez 2011 júniusában történt, azóta is egy tálból cseresznyézünk :-)

Hol és mikor ismerkedtek meg? Kapcsolatuk alakulásában mekkora szerepe van az Egyetemnek?

Találkozásunkkor mindkettőnk életében fontos szerepet játszott az egyetem. Én doktorandusz voltam a TTK Geofizikai és Űrtudományi Tanszékén, páromat komoly kutatásokba vonták be a biológia tanszéken. A "geofizikára" kívülállóként kerültem, de egy pillanat alatt befogadtak, ahogy később páromat is. Sokat köszönhetek azoknak az éveknek. Azon kívül, hogy barátságos környezetben kutathattam, a tapasztalt kollégák egyengették is az utamat. Emberileg és szakmailag is sokat kaptam azokban az években, amit sajnos egy régi célom (hazakerülni Szombathelyre) megszakított. Pár év elteltével azonban újra az ELTE kötelékébe kerültem: a Savaria Egyetemi Központ ELTE részévé válásakor felkerestek, hogy nem lenne-e kedvem a Földrajzi Tanszéken tanítani. Igent mondtam, így újra "eltés" lettem. Vannak további terveink is, párom például szívesen doktorálna, amire valószínűleg szintén az ELTE lesz a legjobb helyszín.


Mit gondol, a közös egyetemi évek hozzájárultak ahhoz, hogy ma is sikeres párkapcsolatban élnek? Van-e ill. vannak-e gyermekeik?

Szerencsések vagyunk, mert a házasságkötésünket követő év óta sorban érkeznek a gyermekek, 2020. január 1-én született meg a harmadik.


Ajánlaná gyermekének az ELTE-t?

Nagyfiúnk már most érdeklődést mutat a természettudományok iránt. Ha ez így marad, itthon biztosan az ELTE lesz a legjobb egyetem a továbbtanulásra. Elég sok tanszék munkáját, eredményeit nyomon követem és büszkeséggel tölt el a magas színvonalú kutatások sora. Egy ilyenbe bekapcsolódni hallgatóként óriási élmény, mindig ajánlom minden hallgatónak. Aki megfogadja, annak meg is lesz az eredménye: Európa legjobb egyetemein, vagy hazánk eredményes kutatócsoportjaiban találtak helyet azok, akik időben bekapcsolódtak egy neves kutató mellé.


Gondoltak-e arra, hogy az egyik évfordulójukon az Alma Materükben is készítenének magukról fényképeket?

Nagy élmény lenne visszatérni. Sokszor gondolkodtunk már, hogy újra ellátogatunk a Budaörsi Napokra. Ez persze csak vicc, furán néznének ránk a kollégisták. Az Alma Materbe visszalátogatni, ott fényképezkedni, esetleg körbevezetni a gyermekeinket jó gondolat, lehet hogy betervezünk egy ilyen túrát :-)


Kérdőíveink, melyeket Ön is kitölthet: Párok az ELTE-n, Első generációsok az ELTE-n, Generációk az ELTE-n, Hallassa hangját, Alumni kérdőív.

kedvel
623 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Szauer-Szelestei Hanna

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 december

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Rajszki-Takács Dorinával

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 november

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Szalay Sándorral

egy tag profilképe

Alumni Központ

27 január