Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Párok az ELTE-n - interjú Alexandrával

Párok az ELTE-n interjú

-

2020.06.22

Párok az ELTE-n" interjúkban olyan ELTE-s diplomások válaszolnak az ELTE Alumni Központ kérdéseire, akik az Alma Materünkben találták meg párjukat. Az interjúra ezen a kérdőíven keresztül lehet jelentkezni. Az írásbeli interjú kérdéseire ez alkalommal Alexandra (PPK 2019) válaszolt. Ő és párja (PPK 2019) 2017-ben ismerkedtek meg. 


Hogyan ismerkedett meg párjával?

Trisztán és én 2016-ban együtt kezdtük tanulmányainkat a Pedagógiai és Pszichológiai Kar pszichológia alapképzésén. Előtte nem ismertük egymást, hiszen ő vidékről érkezett, én pedig Pesten éltem, viszont a félévek során egyre közelebb kerültünk egymáshoz. Eleinte csak az egyetemről beszélgettünk, aztán egyre mélyült a kapcsolatunk, és 2017. május tájékán rájöttünk, hogy ez több mint barátság kettőnk között. Az egyetem által szervezett programokra mindig együtt mentünk, és életem első fesztiválos élménye is Hozzá kötődik. Ennek ellenére a nyarat végül külön töltöttük, és csak novemberben ültünk le újra beszélni egymással, hogy felvegyük az elhagyott fonalat: akkor szerelmet vallottunk, és azóta egy pár vagyunk.


Kapcsolatuk alakulásában mekkora szerepe van az egyetemnek?

Ha akkor nem döntünk úgy mindketten, hogy az ELTE-re szeretnénk járni és pszichológiát szeretnénk tanulni, talán soha nem találkoztunk volna, és ezért mindig nagyon hálásak leszünk.


Elmondaná egyik kedves emléküket, történetüket, amely az egyetemhez is kapcsolható?

Nekem mindig is nagy álmom volt, hogy a párommal megtanuljak mindenféle társas táncot, ezért gyakran nézegettem az ELTE-n kurzusként felvehető táncórákat. Véletlenül leltem rá az argentin tangóra, de amint utánaolvastam, egyből beleszerettem, mert úgy gondolom, hogy ez a tánc teljes mértékben kifejezi az egymás iránti érzelmeinket. Végül Trisztán belement, hogy járjunk táncolni, és azóta is tangózunk, ha lehetőségünk adódik rá.


Melyik épületekhez kötődtek/kötődnek?

A Pszichológiai Intézet Izabella utcai épületéhez kötődünk a leginkább, hiszen az alagsorban található büfében mondtuk ki először, hogy mit érzünk egymás iránt, valamint szinte minden közös óránk az IZU termeiben volt. Jelenleg mindketten mesterképzésre járunk, de akárhányszor az IZU-ban van óránk, mindkettőnknek eszébe jutnak az itt töltött közös idők.


Mit gondol, a közös egyetemi évek hozzájárultak ahhoz, hogy ma is sikeres párkapcsolatban élnek?

A közösen eltöltött évek során nagy szerepe volt annak, hogy együtt tudtunk órákra járni, közösen készülhettünk a vizsgáinkra, valamint mindig elérhető közelségben találtuk a másikat. Ez a kötődés a mai napig tart, olyannyira, hogy 2020 márciusában, a járványhelyzet következtében úgy döntöttünk, hogy hamarabb összeköltözünk, mint ahogy terveztük, és májusban Trisztán megkérte a kezemet is, amelyre természetesen igent mondtam!


Kérdőíveink, melyeket Ön is kitölthet: Párok az ELTE-n, Első generációsok az ELTE-n, Generációk az ELTE-n, Hallassa hangját, Alumni kérdőív.

kedvel
607 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Szauer-Szelestei Hanna

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 december

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Rajszki-Takács Dorinával

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 november

Párok az ELTE-n interjú

Párok az ELTE-n - interjú Szalay Sándorral

egy tag profilképe

Alumni Központ

27 január