Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Pályaképek - beszélgetés az Olasz Tanszék volt hallgatóival

Beszámolók

-

2022.12.19

2022. november 23-án zajlott a Pályaképek című, olasz tanszéki beszélgetéssorozat első része, amelyen az ELTE Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék nyolc régi hallgatója mesélt a pályájáról a jelenlegi, leendő és egykori hallgatóknak. A szakmai alumni rendezvény ez ELTE Alumni támogatásával valósult meg.

Olyan, érdekes utakat bejáró olaszosokat hívtak meg a szervezők a beszélgetésre, akikről azt gondolták, hogy a pályájuk inspirálhatja az egyetemistákat, izgalmas perspektívákat villanthat fel számukra a további sorsukat illetően, illetve a gimnazisták számára is vonzóvá teheti az olasz szakot és a bölcsész-létet. 

A meghívott vendégek egy része a Bölcsészkar elvégzése után hagyományosnak mondható bölcsész-utat járt be: Szokács Kinga műfordító olaszt tanít a BGE-n, Tóth-Izsó Zsuzsanna pedig – amellett, hogy épp a doktoriját írja az ELTE-n – a Móricz Zsigmond Gimnázium olasztanára. A többiek kisebb-nagyobb mértékben elkanyarodtak ettől az iránytól: Szigethy Zsófia a Szentendrei Skanzen múzeumpedagógusa, Ács Bori a Telex gasztronómiai újságírója, Berényi Márk diplomatának pedig nemrég járt le a milánói konzuli megbízatása. Három – olaszos szempontból talán a legextrémebb, legizgalmasabb foglalkozást űző – vendégünk zoomon kapcsolódott be a beszélgetésbe: Roskó Mária ékszertervező lett, és épp Szöulban él, Gerencsér Anikó az Európai Unió Kiadványhivatalának munkatársaként dolgozik Luxemburgban, Patai Mercédesz utazási blogger pedig Liguriából jelentkezett be. 

Mindnyájan hangsúlyozták, hogy mennyire meghatározóak voltak számukra az Olasz Tanszéken eltöltött évek, mennyire befolyásolja a világlátásukat a bölcsész-szemlélet, és még a művészeti, diplomáciai pályán mozgók munkáját, gondolkodását is alapvetően meghatározza az innen kapott műveltség, széleslátókörűség. A hiánypótló beszélgetést nagy érdeklődés és lelkesedés kísérte a hallgatók részéről. A rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg. 

A fenti beszámolót és a képeket köszönjük Török Tamarának, az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék oktatójának, egyetemi adjunktusnak.

kedvel
403 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április