Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Öregbibós Alumni Találkozó

Felhívás

-

2018.08.29

2018. szeptember 29-én szombaton tartja Öregbibós találkozóját és „Hálaadását” a Bibó István Szakkollégium. Az esemény különlegességét az adja, hogy a Szakkollégium 2018-ban ünnepli fennállásának 35. évfordulóját – az esemény az ünnepi tanév megnyitója is egyben. . A rendezvény az Alumni Központ támogatásával valósul meg.

Bibó István Szakkollégium a 2018/19-es tanévben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, ez alkalomból a hagyományos Öregbibós Találkozót nagyobb szabású rendezvényként szervezik meg. A találkozó nem csupán a Szakkollégium alumnusainak és jelenlegi tagságának kapcsolattartását segíti elő, hanem a 35. jubileumi év megnyitójaként is szolgál. A Szakkollégium kiemelt figyelmet fordít az alumni tagokkal való kapcsolattartásra, számos rendezvényre várjuk végzett tagjainkat, ezek közül a legkiemelkedőbb az Öregbibós Találkozó. Az eseményen az informális beszélgetés, a régi évfolyamtársak találkozása mellett lehetőség nyílik a jelenlegi szakkollégistákkal való megismerkedésre, a generációk közötti eszmecserére.
A 2018-as rendezvényen a megnyitó- és köszöntőbeszédeket követően állófogadásra kerül sor. Az állófogadást követően a program második részében átadjuk a Szakkollégium Közgyűlése által megszavazott Harkály-díjakat egy volt szakkollégistának szakmai munkája elismeréseként, valamint egy, az intézményt az utóbbi években közösségileg is támogató oktatónak. Ez alkalommal kerül sor az elmúlt tanévben végzett hallgatóink számára a szakkollégiumi diplomák átadására is.
Rendezvényünkre volt szakkollégistáink mellett számos oktatónkat, támogatónkat és a szakkollégium barátait is várjuk, emellett az esemény lebonyolításában aktív szakkollégisták közreműködni. 


A hivatalos program mellett lehetőség nyílik majd informális kapcsolatépítésre, élmény-megosztásra, a közös emlékek felelevenítésére. Az esti program zenés-táncos rendezvénnyel zárul.

1983 ősze a  Bibó megalakulásának időpontja, hiszen ekkor kezdett el mûködni a mai helyen és a maihoz hasonló keretek között az ország második szakkollégiuma, mindez természetesen nem volt előzmények nélküli véletlen. Az 1977-78-as tanévben Kéri László vezetésével a Budaörsi úti kollégiumban létrejött valami, amit a mai Bibó elődjének tekintünk, és amit már akkor szakkollégiumnak neveztek. 

Részletes program hamarosan, addig is figyelje híradásunkat!

ELTE Alumni
Facebook

110 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Felhívás

Segítséget kér vagy ajánl? - Jó tett helyébe jót várjon

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november

Felhívás

Vigyázz, kész, KITŰZZZ! - Instagram játék

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november

Felhívás

Az én ELTE-s történetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 október