Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Öregbibós Alumni Találkozó

Felhívás

-

2018.08.29

2018. szeptember 29-én szombaton tartja Öregbibós találkozóját és „Hálaadását” a Bibó István Szakkollégium. Az esemény különlegességét az adja, hogy a Szakkollégium 2018-ban ünnepli fennállásának 35. évfordulóját – az esemény az ünnepi tanév megnyitója is egyben. . A rendezvény az Alumni Központ támogatásával valósul meg.

Bibó István Szakkollégium a 2018/19-es tanévben ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, ez alkalomból a hagyományos Öregbibós Találkozót nagyobb szabású rendezvényként szervezik meg. A találkozó nem csupán a Szakkollégium alumnusainak és jelenlegi tagságának kapcsolattartását segíti elő, hanem a 35. jubileumi év megnyitójaként is szolgál. A Szakkollégium kiemelt figyelmet fordít az alumni tagokkal való kapcsolattartásra, számos rendezvényre várjuk végzett tagjainkat, ezek közül a legkiemelkedőbb az Öregbibós Találkozó. Az eseményen az informális beszélgetés, a régi évfolyamtársak találkozása mellett lehetőség nyílik a jelenlegi szakkollégistákkal való megismerkedésre, a generációk közötti eszmecserére.
A 2018-as rendezvényen a megnyitó- és köszöntőbeszédeket követően állófogadásra kerül sor. Az állófogadást követően a program második részében átadjuk a Szakkollégium Közgyűlése által megszavazott Harkály-díjakat egy volt szakkollégistának szakmai munkája elismeréseként, valamint egy, az intézményt az utóbbi években közösségileg is támogató oktatónak. Ez alkalommal kerül sor az elmúlt tanévben végzett hallgatóink számára a szakkollégiumi diplomák átadására is.
Rendezvényünkre volt szakkollégistáink mellett számos oktatónkat, támogatónkat és a szakkollégium barátait is várjuk, emellett az esemény lebonyolításában aktív szakkollégisták közreműködni. 


A hivatalos program mellett lehetőség nyílik majd informális kapcsolatépítésre, élmény-megosztásra, a közös emlékek felelevenítésére. Az esti program zenés-táncos rendezvénnyel zárul.

1983 ősze a  Bibó megalakulásának időpontja, hiszen ekkor kezdett el mûködni a mai helyen és a maihoz hasonló keretek között az ország második szakkollégiuma, mindez természetesen nem volt előzmények nélküli véletlen. Az 1977-78-as tanévben Kéri László vezetésével a Budaörsi úti kollégiumban létrejött valami, amit a mai Bibó elődjének tekintünk, és amit már akkor szakkollégiumnak neveztek. 

Részletes program hamarosan, addig is figyelje híradásunkat!

ELTE Alumni
Facebook

91 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Felhívás

Felhívás: Kari / szakági alumni rendezvények támogatása 2020/21-as tanévre

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 szeptember

Felhívás

Nyári diplomaosztó játék 2020.

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 augusztus

Felhívás

Egyetemi címeres póló akció!

egy tag profilképe

Alumni Központ

14 augusztus