Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Online szakmai Alumni rendezvény a Bárczin

Beszámolók

-

2020.11.23

A Bárczi Gyógytea szakmai Alumni rendezvénye ezúttal online valósult meg. A Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében című előadás az Alumni Tagozatokat támogató pályázat segítségével valósult meg. Alább a Bárczi beszámolója olvasható: 

A Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében című előadás az Alumni Tagozatokat támogató pályázat segítségével valósult meg.

A sokak által az egyetemi Teams rendszerben követett, érdekes előadást Perlusz Andrea dékánhelyettes nyitotta meg, majd az Alumni Központtól Pataky Csilla osztályvezető is üdvözölte az egybegyűlteket. Ezt követően Szabó Ákosné professor emeritus és Szekeres Ágota egyetemi docens tartottak párbeszédes előadást a Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében címmel. Az előadás Kati (mester) és Ágota (tanítvány) diskurzusa volt.

A szereplők arról a szakmai gazdagodásról beszélgettek, többnyire derűsen és optimista jövőképpel, amely során az enyhén értelmi fogyatékosnak minősített népesség köre a tágabban értelmezett gyógypedagógia eszményét követve kibővült.

A gyógypedagógiát, szociológiát és pszichológiát tanult és művelő munkatársak, valamint a praxisban dolgozó szakemberek együttműködésében a Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirány egyre árnyaltabb kontextusban definiálta a tanulásban akadályozottság fogalmát és a tanulásban akadályozott népesség körét. A diskurzus a képzési tartalmak megújulásának egy-egy tudományterületi aspektusát vázolja fel a koragyermekkortól a felnőttkor teljes spektrumát átívelve. Számba veszi a méltányos oktatási környezet alakulásának folyamatát és esélyeit: a népesség óvodai-, iskolai- és munkapiaci integrációjának helyzetét, a magánéleti boldogulásukról és boldogságukról történő gondolkodás metamorfózisát.

Az Alumni támogatás segítségével az eseményen feliratozó tolmácsolást tudtunk biztosítani a résztvevők számára melyet az online stream felületén olvashattak végig az előadás alatt, így mindenki számára elérhetővé vált az esemény.

Szintén az Alumni támogatásával készül a Kar bemutatását szolgáló nemzetközi kiadvány aktualizálása és újranyomása. A bemutatkozó füzet utoljára 2016-ban került kiadásra, így minden szempontból fontos volt ennek újra aktualizálása a leendő nemzetközi Alumnus hallgatók számára is. Ez a munka (fotó készítés, szerkesztés) még jelenleg is folyamatban van.

Köszönjük az Alumni Központ támogatását és a továbbiakban is szeretettel várunk minden alumnus tagot rendezvényeinken.

Előzmények 

91 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december