Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Online szakmai Alumni rendezvény a Bárczin

Beszámolók

-

2020.11.23

A Bárczi Gyógytea szakmai Alumni rendezvénye ezúttal online valósult meg. A Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében című előadás az Alumni Tagozatokat támogató pályázat segítségével valósult meg. Alább a Bárczi beszámolója olvasható: 

A Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében című előadás az Alumni Tagozatokat támogató pályázat segítségével valósult meg.

A sokak által az egyetemi Teams rendszerben követett, érdekes előadást Perlusz Andrea dékánhelyettes nyitotta meg, majd az Alumni Központtól Pataky Csilla osztályvezető is üdvözölte az egybegyűlteket. Ezt követően Szabó Ákosné professor emeritus és Szekeres Ágota egyetemi docens tartottak párbeszédes előadást a Tanulásban akadályozottak pedagógiája a gyógypedagógia, a szociológia és a pszichológia ölelésében címmel. Az előadás Kati (mester) és Ágota (tanítvány) diskurzusa volt.

A szereplők arról a szakmai gazdagodásról beszélgettek, többnyire derűsen és optimista jövőképpel, amely során az enyhén értelmi fogyatékosnak minősített népesség köre a tágabban értelmezett gyógypedagógia eszményét követve kibővült.

A gyógypedagógiát, szociológiát és pszichológiát tanult és művelő munkatársak, valamint a praxisban dolgozó szakemberek együttműködésében a Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirány egyre árnyaltabb kontextusban definiálta a tanulásban akadályozottság fogalmát és a tanulásban akadályozott népesség körét. A diskurzus a képzési tartalmak megújulásának egy-egy tudományterületi aspektusát vázolja fel a koragyermekkortól a felnőttkor teljes spektrumát átívelve. Számba veszi a méltányos oktatási környezet alakulásának folyamatát és esélyeit: a népesség óvodai-, iskolai- és munkapiaci integrációjának helyzetét, a magánéleti boldogulásukról és boldogságukról történő gondolkodás metamorfózisát.

Az Alumni támogatás segítségével az eseményen feliratozó tolmácsolást tudtunk biztosítani a résztvevők számára melyet az online stream felületén olvashattak végig az előadás alatt, így mindenki számára elérhetővé vált az esemény.

Szintén az Alumni támogatásával készül a Kar bemutatását szolgáló nemzetközi kiadvány aktualizálása és újranyomása. A bemutatkozó füzet utoljára 2016-ban került kiadásra, így minden szempontból fontos volt ennek újra aktualizálása a leendő nemzetközi Alumnus hallgatók számára is. Ez a munka (fotó készítés, szerkesztés) még jelenleg is folyamatban van.

Köszönjük az Alumni Központ támogatását és a továbbiakban is szeretettel várunk minden alumnus tagot rendezvényeinken.

Előzmények 

kedvel
477 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április