Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

O.J. Simpson ügy - az évszázad pere

Beszámolók

-

2021.06.29

2021. április 28-án az ELTE ÁJK Alumni Tagozata és az ELTE Alumni Központ együttműködésével újra megtekinthetővé vált az Állam- és Jogtudományi Kar Perjátszókörének előadása: O.J. Simpson ügy - az évszázad pere. 

A történet egy gyilkosság perét dolgozza fel, amely 1994. június 12-én történt. A vádlott O.J. Simpson, az ismert sportoló, színész, közszereplő. A gyilkosság hajnalán vérbe fagyva találták Ron Goldmant és a gyanúsított exfeleségét Nicole Brown Simpsont. Kalifornia állam vádat emelt, és kezdetét vette a leginkább egy valóságshowhoz hasonlító tárgyalássorozat, amit élőben követett végig az egész világ a televíziókon keresztül.  A darab által felvetett kérdések, mint a média befolyása az igazságszolgáltatásra és a közéletre, az esküdtrendszer hibái, a rasszizmus fellángolása, a családonbelüli erőszak ma is aktuálisak. Az izgalmas, modern előadás során alumnusaink is átélhetik a tárgyalás fojtogató légkörét és végigkövethetik a bizonyítási eljárást, melynek végén kiderül, valóban felelősségre vonták-e a futballvilág ünnepelt sztárját, az NFL rekorderét. 

Ha nem ért rá megtekinteni, most újra élvezheti a sok tehetséges jelenlegi és korábbi joghallgató remek játékát!


Ha pedig élvezte az előadást, nézze vissza a Perjásztókör és az ELTE Alumni Központ korábbi előadását, mely
Sissi királyné elleni merényletről szól.

A Perjátszó Kör az ELTE ÁJK hivatalos, kifejezetten perek előadására specializálódó színjátszó társulata, ami tavaly lett 15 éves, de még ennél sokkal több is! Olyan lelkes baráti társaság, befogadó művészi közösség, ahová szívesen megy az ember egy fárasztó egyetemi nap után, hogy kiélhesse a kreativitását és tehetségét.
A társulat tagjai többségében az egyetemen tanuló diákok, de a csoportot színesítik olyan alumnusok - végzett jogászok is -, akik egykor szintén az ELTE ÁJK-n tanultak. További részletek.

kedvel
584 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Egyetem megnyitja kapuit: Trefort-kert 2024

egy tag profilképe

Alumni Központ

26 április

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április