Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Nyári diplomaosztók: PPK és IK

Beszámolók

-

2019.07.26

Végére ért a nyári diplomaosztó szezon. Utoljára a Pedagógiai és Pszichológiai Kar és az Informatikai Kar hallgatói vehették át diplomáikat. Gratulálunk újdonsült Alumnusainknak! A mester- és osztatlan képzéses hallgatókat itt is ajándék Alumni kitűzővel leptük meg. 

PPK - 2019.07.25. 14:00

A BTK Gólyavárában megtartott diplomaosztón, a Kar volt hallgatói a nevükkel ellátott székeken megtalálhatták ajándékunkat. Mint minden diplomaosztó ez is egy rövid beszéddel kezdődött, amit ezúttal dr. Papp Lajos, a PPK Tanulmányi Hivatalának vezetője tartott. Beszédében kiért az Alumni élet fontosságára, és az egyre aktívabb alumni életre. Ezután meghallgathattuk a Himnuszt, majd dr. Felvinczi Katalin, a Nemzetközi és Pályázati dékánhelyettes vette át a szót. Ünnepi beszédében felhívta a figyelmet a személyes adottságok kiterjesztésének fontosságára, gratulált mindenkinek. Örömmel látta, hogy: 

“csupa olyan szakember ül itt, aki az emberek életszínvonalán szeretnének segíteni”

A kari vezetőség képviseletében jelen volt még: Fábri György a Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport vezetője, Dr. Fehérvári Anikó, a Neveléstudományi Intézet igazgatója, és Korineki Janka, az ELTE PPK HÖK elnöke, valamint külön köszöntötték Orosz Bernadettet, a Szolgáltatói Igazgatóság elnökhelyettesét. 

Az ünnepséget Kun Dóra, volt PPK-s hallgató énekével folytatták, majd Korineki Janka, a Hallgatói Önkormányzat nevében is gratulált a friss diplomásoknak. Az évfolyam egyik diákja, Somorjai Réka humoros beszéddel köszönt el hallgatótársaitól: elmondta, hogy a kávétermelő cégek is hálásak lehetnek a végzősöknek, valamint a legfontosabb túlélési eszköz a humor. Majd újra felcsendült Kun Dóra énekhangja, és mielőtt elkezdődött volna a várva várt diplomaátadó ceremónia Lukács Mónika, MA-s hallgató is tartott egy rövid búcsúzó beszédet. A diplomák átadása után a dékánhelyettes asszony záróbeszédét hallgathattuk meg. Végezetül az Európai Uniós himnusszal zárult az ünnepség. 

PPK saját beszámolója pedig itt olvasható. 


IK - 2019.07.26. 11:30

Az Informatikai Kar mesterszakos diplomaosztóján újdonsült programozó, térképész és tanár szakos informatikusokat ünnepelhettünk. A Himnusz eléneklése után bemutatásra került a kari vezetősége: Dr. Horváth Zoltán dékán, Dr. Krebsz Annát a tanulmányi és oktatási ügyek dékánhelyettese, a Térkép és Geoinformatikai Tanszék képviseletében Dr. Zentai László, aki egyben az egyetem oktatási és tanulmányi ügyekért felelős rektorhelyettes; a nemzetközi és pályázati ügyek dékánhelyettese Dr. Gercsák Gábor, a tudományos és innovációs ügyek dékánhelyettese Dr. Kozsik Tamás, valamint az ELTE IK HÖK elnöke Bárdosi Bence

A Kar dékánja rövid üdvözlő beszédében elmondta, hogy az itt megszerzett kapcsolatok nagyon fontosak lehetnek a jövőben, és ezek megtartásában az ELTE Alumni Központ segítségükre lehet. Ezután a HÖK elnöke is gratulált a végzősöknek, majd a dékánhelyettes átadta az okleveleket. A többi Kar diplomaosztójától eltérően itt jobban megismerkedhettünk a végzős hallgatókkal, ugyanis egy 3-4 perces összefoglalóban mindenki szakdolgozatát bemutatta a kari vezetőség egyik tagja, vagy a hallgató témavezetője. A szakdolgozat mellett a diákokról is esett néhány dicsérő szó, így megtudhattuk ki mennyire szorgalmas, jókedvű, vagy éppen éles eszű, stb. 

Térképész mesterszakon kitüntetéses oklevelet szerzett: Pál Márton és Kulcsár Hajnalka. Programtervező informatikus mesterszakon kitüntetéses oklevelet szerzett: Bán Róbert, Gál István Gergő és Nagy Vendel. 

Az oklevelek átadása után meghallgathattuk a Szózatot, és ezzel véget ért a diplomaosztó ünnepély. 

Gratulálunk minden végzős hallgatónak, várjuk őket Alumni közösségünkben.

370 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember