Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Nyári diplomaosztók: BGGyK, BTK, SEK

Beszámolók

-

2019.07.18

Köszöntjük a 2018/2019-es tanév tavaszi félévében diplomázott, frissen regisztrált tagjainkat! Az ELTE Alumni Központ figyelemmel kísérte a diplomaosztó ünnepségeket, az ott készült képeinkből válogatást láthatnak az oldalon.  Különleges évet zár az ELTE Alumni Központ. Az idén 10. évfordulóját ünneplő Alumni Szervezet értéket képviselő meglepetéssel készült a friss diplomások meghatározott köre számára. Idén kaphattak először kézhez ELTE Alumni kitűzőt. Az ajándék hagyományteremtő szándékkal készült. Reméljük, hogy az Egyetem illetve újabb szponzorok jóvoltából jövőre már akár minden végzős hallgatót megajándékozhatunk.

ELTE SEK

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központja (ELTE BDPK) 2019. július 6-án, szombaton 10 órakor tartotta diplomaosztó ünnepségét. A diplomákat az ELTE BDPK igazgatója és a Szombathelyen képzést folytató ELTE karok dékánjai és képviselői adták át.

A szombathelyi friss diplomások meghatározott köre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) végzett hallgatói közül az elsők között kapott ajándékba ELTE Alumni-kitűzőt a Savaria Egyetemi Központ (SEK) július 6-i Diplomaosztó ünnepségen. Az ELTE szombathelyi campusára mintegy hatvan újdiplomást várt a Diplomaosztó ünnepség helyszínén, az Agora – Művelődési és Sportházban -  az ELTE Alumni-képeslap a rátűzött arany színű ELTE Alumni kitűzővel.

Az ünnepség előtt Gaspari Gábor, a Savaria Campus Iroda munkatársa felhívta a frissdiplomások figyelmét az egyetem Alumni Szervezetére, valamint arra biztatta őket, hogy regisztráljanak a SEK Alumni Tagozatán, így csatlakozva az ELTE-diplomások köréhez. Az immár több, mint egy évtizedes múltra visszatekintő egyetemi Alumni Szervezet keretében tizenhét öregdiák tagozat alakult, köztük az ELTE-n belül a legfiatalabb, de nagy hagyományokkal rendelkező SEK Alumni Tagozat, amely – hasonlóan a többi ELTE-s tagozathoz – az Egyetem szellemiségéhez illő, kari hovatartozástól függetlenül is érdekes programokat szervez, támogat.

A diplomaosztó ünnepség az alábbi linken tekinthető meg.

ELTE BTK

Július 12-én tartották az ELTE Bölcsészkar diplomaosztó ünnepségét, melyeken alap- és mesterszakos diplomákat adtak át. Az ünnepségen az egyetem képviseletében jelen volt: dr. Sonkoly Gábor dékán, dr. Horn Ildikó a Történeti Intézet igazgatója, dr. Vida Tivadar a Régészettudományi Intézet igazgatója, illetve Dr. Tóth Ilona a Tanulmányi Hivatal vezetője.

Az eseményt a Himnusszal nyitották meg, majd a Zenei Tanszék énekkara adta elő Gaetano Donizetti: Szerelmi bájital ária című művét Horváth Csaba előadásában, Mentes Alexa zongorakíséretével. Ezt követően mondta el ünnepi köszöntőjét Dr. Sonkoly Gábor. Beszédében elmondta, hogy ő az Egyetem történetében a 207. BTK dékán. Reméli, hogy az itt töltött idő hasznosnak bizonyult a végzett hallgatók számára, és azt is, hogy tanulmányaiknak köszönhetően elsajátították a bölcsész lét sajátosságát. Fontosnak tartja, hogy a globalizáció ellenére megtartsák az ELTE BTK igényességét. A munka világában hasznos a bölcsészettudományok által elsajátított szaktudás. Kiemelte, hogy az ember mint boldogságra törekvő lény, nem keverhető össze az idők során kialakult megközelítésekkel (lélek-társadalom-technika). A bölcsésznek figyelnie kell arra, hogy az irány, melyet a világ követ, veszélyes. Ha a társadalom lemond a bölcsészetről, a boldogságra törekvésről mond le. Végezetül elmondta, hogy az út, melyen a végzettek elindultak, sok kihívást rejt magában, de kívánja, hogy mindenki megtalálja boldogságát, célját, közösségét, társadalmát. Gondolatait azzal zárta, hogy sok sikert kívánt a frissen diplomázottaknak. A köszöntöttek ezt követően vették át okleveleiket. Az ünnepség a Nagyszombati Himnusszal zárult. Az ajándék kitűzők átadását a kar munkatársai a regisztrációval egybekötve intézték. 

ELTE BGGyK

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar diplomaosztói július 15-16-án, illetve július 22-én kerültek megrendezésre. Július 16-án Dr. Zászkaliczky Péter dékán köszöntötte a végzett hallgatókat, majd átadta a szót Dr. Márkus Eszternek, a Kar oktatási dékánhelyettesének, aki köszöntőjében elmondta, hogy összesen 5 diplomaosztó keretében 412 fő vehet át oklevelet, ebből 50 kitüntesés diplomát szerzett. Valamint kiemelte, hogy örvendetes, mi szerint a kiosztott diplomák közel fele valamilyen szakirányú továbbképzésen végzett, vagyis, hogy igen magas azoknak a diplomásoknak az aránya, akik visszajárnak továbbfejleszteni tudásukat. Ezután átadta a szót Csordás Adél meghívott vendégnek, aki szoros kapcsolatban áll a  Gyógypedagógiai Karral. Köszöntőjében elmondta, hogy a végzettek hiánypótló szakmákat végeztek el. "Arra kérünk titeket, hogy maradjatok a pályán." Ezután a diplomákat Zászkaliczky Péter adta át a végzős hallgatóknak.  Az oklevelek átadását követően pedig felhívta a figyelmet az Egyetem Alumni életére, illetve, hogy minden összegytemi, szakmai és tudományos Alumni programról hírt lehet kapni az új Alumni közösségi platformon keresztül. A ceremónia a Nagyszombati himnusszal zárult.

A július 15, hétfői mesterszakos diplomaosztón a végzett hallgatók átvehették az Alumni Központ ajándékát - a képeslapra helyezett arany színű ELTE Alumni kitűzőket is. 

A diplomaosztókat követően emailben valamennyi friss ELTE Diplomás gratuláló levelet kap az ELTE Alma Mater nevében, amellyel együtt az új Alumni közösségi platformra kapnak meghívást. Ez a körszerű új rendszer is része az ELTE Alumni életének X. évfordulója alkalmából készült meglepetéseknek. Két játékkal kedveskedik az ELTE Alumni Központ a jubileumi tanév végén: ajándékokat sorsol ki az elsőként regisztrálók között, továbbá - az ELTE Alumni Instagram oldalán indított játékban résztvevők számára.




kedvel
737 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Nemzetek estjei: Ukrajna

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 március

Beszámolók

KUTATÁSOK AZ AFÁZIA ÉS EGYÉNI KÜLÖNBSÉGEK KUTATÓMŰHELYBEN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

25 március

Beszámolók

B.A.M.B.I. 2024 - Alumni találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 március