Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Nyári diplomaosztók: ÁJK, TÓK, TáTK

Beszámolók

-

2019.07.18

Különleges évet zár az ELTE Alumni Központ. Az idén 10. évfordulóját ünneplő szervezet értéket képviselő meglepetéssel készült a mesterszakos és osztatlanképzéses frissen végzettek számára.  A frissen végzettek idén először kaphattak kézhez végzős ajándékként egy-egy ELTE Alumni kitűzőt. A jubileumi ajándék hagyományteremtő szándékkal készült.

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR 2019. JÚLIUS 9.


Az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának diplomaosztó ünnepségét Dr. Csíkos Csaba dékánhelyettes nyitotta meg és köszöntötte a vendégeket. Az eseményen részt vett Dr. Márkus Éva dékán, Dr. Golyán Szilvia dékánhelyettes, Józsa Ildikó, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola igazgatóhelyettese, Dr. Kelemen Elemér professzor emeritus, volt főigazgató, Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője. 

Dr. Döbrössy János zongorakíséretével a jelenlévők elénekelték a Himnuszt, majd Makkos Anna Ráhel tanító szakos hallgató szavalta el Karinthy Frigyes Előszó című versét.

Dr. Márkus Éva dékán ünnepi beszédében kiemelte, hogy az ELTE TÓK Magyarország vezető tanítóképzője, s a Kar életében meghatározó esemény, hogy idén ünnepli alapításának (s egyben az állami tanítóképzésnek) 150. évfordulóját. Dékán Asszony beszédében felhívta a frissen végzettek figyelmét az Alumni Központ munkájának fontosságára és elmondta, hogy a 10. jubileum alkalmából ajándékkitűzőt is kapnak a frissdiplomások. 

A ceremónia keretében elmondott beszédében Virág Vivien végzős óvodapedagógus hallgató összefoglalta, hogy számára milyen fontos és boldog volt az egyetemen töltött 6 félév, valamint kiemelte: 

„A jövő gyermekeink kezében leledzik. Gyermekeink azonban a mi kezünkben vannak.”

A beszédek után az okleveleket Dékán Asszony adta át, majd a kari kitüntetések átadására került sor. Díjazottak:

  • Gyertyánffy István Emlékérem: Mészárosné Dr. Darvay Sarolta
  • Quint József Emléklap: Frigyesi Tibor, Gerber Pál, Kungl György
  • Diákokért Emlékérem: Bereczkiné Dr. Záluszki Anna, Dr. Pölcz Ádám
  • Dékáni dicséret: Dr. Árva Valéria, Dr. Bodnár Ilona, Dr. Császár Lilla, Dúzs Miklós, Dr. Pölcz Ádám, Svraka Bernadett
  • Dékáni elismerő oklevél: Dr. Böddi Zsófia, Dorothee Lehr-Balló, Kulman Katalin, Sebők István
  • „Kiváló szakvezető” díj: Szántó Szilárd, Nemesné Szentpétery Melitta, Szántó Zsuzsanna, Pásztor Mónika, Fodor Gyöngyvér, Nemes Takách Erzsébet, Lukács Miklósné
  • „Az évfolyam legjobb tanítója” verseny helyezettjei: 1. Papp Réka Nóra, 2. Molnárné Havlik Fruzsina, 3. Manninger Katica
  • „Az évfolyam kiváló óvodapedagógus hallgatója” verseny helyezettjei: 1. Wallner Enikő, 2. Pigler Berta, 3. Bodnár Luca és Király Glória
  • „Az évfolyam kiváló csecsemő- és kisgyermeknevelő hallgatója” díj: Mészáros-Csiszár Anna és Takács Dorina

Továbbá számos emlékdíj és alapítványi jutalom került kiosztásra a Kar kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatói és oktatói számára.

A diplomaosztó ünnepség – zongorakíséret mellett – a Szózat éneklésével zárult.


ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR 2019. JÚLIUS 5-19.


Az ünnepségeket a Himnusszal nyitották meg. Ezt követően Dr. Borhy László rektor a szenátus nevében beszédében köszöntötte a frissen diplomázottakat. Köszöntője végén felkérte az Állam és Jogtudományi Kar dékánját, Dr. Sonnevend Pált, hogy a hallgatóknak mondja el az eskü szövegét. A frissen diplomázott hallgatók a dékán szavait követve a pédumra esküdtek fel.

Az eskü letételét követve Dr. Borhy László rektor gratulált a frissen végzett 30 jogásznak. A diákok képviselője megköszönte a sok támogatást és ígéretet tett arra, hogy igyekezni fognak, hogy a nemzet hasznos tagjává válhassanak. A ceremónia a Nagyszombati Humnusszal zárult.   

A végzett hallgatók az ELTE Alumni Szervezettől értékes kitűzőket kaptak. 


TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR 2019. JÚLIUS 12.


2019. június 12-én két ceremónia keretében vették át a diplomájukat a TáTK tavaszi félévében záróvizsgázó hallgatók. A diplomaosztó előtt a mesterszakot végző hallgatók már átvehették az ELTE Alumni Központ ajándékát. Már a ceremónia során is sok frisse végzős viselte az ékes Alumni kitűzőt.

Az ünnepélyt a Himnusz közös éneklésével nyitották meg. Az eseményen jelen volt a Társadalomtudományi Kar dékánja, Dr. Juhász Gábor, a dékánhelyettes, Dr. Szabari Veronika, valamint Dr. Barna Ildikó, az Empirikus Tanulmányok intézetének vezetője, Horváth Áron, a Közgazdaságtudományi Intézet vezetője és Dr. Kövér-Van Til Ágnes Szociális Tanulmányok Intézet vezetője. Dékáni köszöntőjében dr. Juhász Gábor kiemelte a társadalomtudományok jelentőségét, hiszen a világ aktuális problémái még most is válaszra várnak. Fontosnak tartja, hogy az értelmiség közügy, mely kötelezettségekkel jár. A dékán köszöntőjét a nemzetközi jelenlévők a kivetítőn olvashatták. Ezt követően Hasselmann: Álomkép című darabját hallgathattuk meg hárfán.
A ceremónia tanévzáró is egyben, így a TáTK dolgozói kitüntetéseit is ekkor adták át. Társadalomtudományi Karért díj, Társadalomtudományi Kutatásért, Társadalomtudomány Oktatásáért, Trefort Ágoston-díj, Dékáni és Kancellári kitüntetés került kiosztásra. Emellett hallgatói kitüntetések is kiosztásra kerültek. Az Etelaky Éva, legjobb demonstrátor díj mellett a legjobb szakdolgozatokat is díjazták.

A ceremóniát Dr. Juhász Gábor zárta rövid beszédével, melyben elmondta, hogy a most diplomát szerző szakembereknek boldog és sikeres életet kíván, melyben hasznosítani tudják az Egyetemen szerzett tudásukat. Ezt követően a jelenlévők meghallgatták az Európai Unió himnuszát, az Örömódát.


kedvel
828 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

A KÉZFUNKCIÓ VÁLTOZÁSA ÉS JELLEMZŐI STROKE UTÁN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

10 április