Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Nemzetközi elismerést kapott Magyarország Nemzeti Atlasza

Kitüntetések

-

2019.08.06

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet szerkesztésében megjelent Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása rangos nemzetközi szakmai kitüntetést kapott. 

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) kétévente megrendezi a Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC), melynek keretein belül megszervezik a Nemzetközi Térképészeti Kiállítást (International Cartographic Exhibition) az azt megelőző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásaiból. Idén a konferenciával egybekötött kiállítást 2019. július 15-20. között tartották Tokióban, ahol a nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a műveket. 

Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet a Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte. A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarországot és környezetének természetes állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében. 

A kötet megalkotásában közreműködött az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke, valamint számos alumnusunk is. 

Gratulálunk a helyezéshez!

Interjú Zentai László térképésszel 

2 kedvel
574 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január