Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Nemzetközi elismerést kapott Magyarország Nemzeti Atlasza

Kitüntetések

-

2019.08.06

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet szerkesztésében megjelent Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása rangos nemzetközi szakmai kitüntetést kapott. 

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) kétévente megrendezi a Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC), melynek keretein belül megszervezik a Nemzetközi Térképészeti Kiállítást (International Cartographic Exhibition) az azt megelőző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásaiból. Idén a konferenciával egybekötött kiállítást 2019. július 15-20. között tartották Tokióban, ahol a nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a műveket. 

Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet a Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte. A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarországot és környezetének természetes állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében. 

A kötet megalkotásában közreműködött az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke, valamint számos alumnusunk is. 

Gratulálunk a helyezéshez!

Interjú Zentai László térképésszel 

299 megtekintés Látogatók

2 kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Díjeső Weiszburg Tamásnak (TTK '80)

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Kitüntetések

Bogár Imréé a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 szeptember

Kitüntetések

Bonis Bona kitüntetést kapott Radnai Gyula

egy tag profilképe

Alumni Központ

31 augusztus