Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Nemzetközi elismerést kapott Magyarország Nemzeti Atlasza

Beszámolók

-

2019.08.06

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet szerkesztésében megjelent Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása rangos nemzetközi szakmai kitüntetést kapott. 

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) kétévente megrendezi a Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC), melynek keretein belül megszervezik a Nemzetközi Térképészeti Kiállítást (International Cartographic Exhibition) az azt megelőző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásaiból. Idén a konferenciával egybekötött kiállítást 2019. július 15-20. között tartották Tokióban, ahol a nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a műveket. 

Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet a Magyarország Nemzeti Atlasza - Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte. A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarországot és környezetének természetes állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében. 

A kötet megalkotásában közreműködött az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszéke, valamint számos alumnusunk is. 

Gratulálunk a helyezéshez!

Interjú Zentai László térképésszel 

249 megtekintés Látogatók

2 kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Preventing problematic internet use during the COVID-19 pandemic

AI

Alumni International

18 május

Beszámolók

Alcohol consumption and risk for feeding and eating disorders in adolescence

AI

Alumni International

11 május

Beszámolók

Preschoolers' learning strategies

AI

Alumni International

09 május