Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Lóczy Lajos szoboravatás

Beszámolók

-

2019.12.05

Lóczy Lajosra, Egyetemünk egykori hallhatójára és professzorára, a földtan és a földrajz kiemelkedő művelőjének emlékérére készült bronz mellszobrát helyzeték el az ELTE TTK Déli épület Pantheonjában 2019. december 3-án. 

Az ünnepélyen Dr. Mindszenty Andrea professzor emeritus üdvözölte az egybegyűlteket, majd a Kar dékánja, Dr. Kacskovics Imre nyitotta meg az eseményt. 

Ezt követően Dr. Gábris Gyula, geográfus professzor hosszan méltatta Lóczy Lajos múlthatatlan érdemeit, munkásságát. Beszédet mondott Dr. Harangi Szabolcs, a Földrajz- és Földtudományi Intézet jelenlegi igazgatója, majd Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője gratulált a közösségi összefogás példamutató erejéhez és tért ki ELTE-s generációk összefogásának jelentőségére - pont Adakozó Kedd napján, amikorra az Alumni Szervezet is jótékonysági kampányt hirdetett a tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatók további támogatása céljából.

Ezt követően Kercsmár Zsolt geológus énekszóval követett lantmuzsikáját és gitárjátékát élvezhették a jelenlévők, majd a délelőtt fénypontja, a szobor leleplezése következett. A szobor a francia Művészetek és Irodalom Rendjével kitüntetett Szabó Gábor szobrászművész alkotása. 

A szobrot az Intézet jelenlegi és korábbi igazgatói, Dr. Harangi Szabolcs és Dr. Karátson Dávid  koszorúzták meg. A program kötetlen beszélgetéssel, büfével folytatódott. 

A szobor Dr. Horváth Ferenc és Dr. Mindszenty Andrea geológus professzor, a Földrajz- és Földtudományi Intézet vezetőségének és az Intézeti Tanács  közös kezdeményezésére készült el. A rendezvényt a kezdeményezést szolgáló jótékonysági est is támogatta, valamint a fogadáshoz vett finomság az ELTE Alumni Központ tagozati pályázata által kerülhettek az asztalra.

A szobor leleplezéséről készült videó. 

Meghívó

TTK beszámolója


kedvel
1069 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Beszámolók

Nemzetek estjei: Ukrajna

egy tag profilképe

Alumni Központ

28 március

Beszámolók

KUTATÁSOK AZ AFÁZIA ÉS EGYÉNI KÜLÖNBSÉGEK KUTATÓMŰHELYBEN - BESZÁMOLÓ

MB

Magdolna Bebtó

25 március

Beszámolók

B.A.M.B.I. 2024 - Alumni találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 március