Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Lóczy Lajos szoboravatás

Beszámolók

-

2019.12.05

Lóczy Lajosra, Egyetemünk egykori hallhatójára és professzorára, a földtan és a földrajz kiemelkedő művelőjének emlékérére készült bronz mellszobrát helyzeték el az ELTE TTK Déli épület Pantheonjában 2019. december 3-án. 

Az ünnepélyen Dr. Mindszenty Andrea professzor emeritus üdvözölte az egybegyűlteket, majd a Kar dékánja, Dr. Kacskovics Imre nyitotta meg az eseményt. 

Ezt követően Dr. Gábris Gyula, geográfus professzor hosszan méltatta Lóczy Lajos múlthatatlan érdemeit, munkásságát. Beszédet mondott Dr. Harangi Szabolcs, a Földrajz- és Földtudományi Intézet jelenlegi igazgatója, majd Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője gratulált a közösségi összefogás példamutató erejéhez és tért ki ELTE-s generációk összefogásának jelentőségére - pont Adakozó Kedd napján, amikorra az Alumni Szervezet is jótékonysági kampányt hirdetett a tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatók további támogatása céljából.

Ezt követően Kercsmár Zsolt geológus énekszóval követett lantmuzsikáját és gitárjátékát élvezhették a jelenlévők, majd a délelőtt fénypontja, a szobor leleplezése következett. A szobor a francia Művészetek és Irodalom Rendjével kitüntetett Szabó Gábor szobrászművész alkotása. 

A szobrot az Intézet jelenlegi és korábbi igazgatói, Dr. Harangi Szabolcs és Dr. Karátson Dávid  koszorúzták meg. A program kötetlen beszélgetéssel, büfével folytatódott. 

A szobor Dr. Horváth Ferenc és Dr. Mindszenty Andrea geológus professzor, a Földrajz- és Földtudományi Intézet vezetőségének és az Intézeti Tanács  közös kezdeményezésére készült el. A rendezvényt a kezdeményezést szolgáló jótékonysági est is támogatta, valamint a fogadáshoz vett finomság az ELTE Alumni Központ tagozati pályázata által kerülhettek az asztalra.

A szobor leleplezéséről készült videó. 

Meghívó

TTK beszámolója


277 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember