Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Libri irodalmi díjak 2019

Általános Tudnivalók

-

2019.03.28

Idén május 15-én osztják ki a Libri irodalmi díjakat. Az olvasók május közepéig adhatják le szavazataikat arra a könyvre, amelyik szerintük a legjobb, legfontosabb, legizgalmasabb volt a 2018-ban megjelent művek közül. Az a könyv, amelyik a Libri weboldalán és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon leadott voksok összesítése után a legnépszerűbbnek bizonyul, májusban elnyeri a Libri irodalmi közönségdíjat.

Libri irodalmi díj nevezési kritériumainak 2018-ban összesen 154 könyv felelt meg, a lista 43 kiadó könyveiből állt össze, összesen 38 tényirodalmi és 116 szépirodalmi kötet szerepel rajta. Erről a listáról választotta ki kedvenceit a Libri által felkért szakmai bizottság. 2019 februárjában 140 neves közéleti személyiség voksolt 5-5 olyan könyvre. Az így kialakult tízes listából az öttagú szakmai zsűri és a közönség választja ki majd azt a két könyvet, amelyek május 15-én megkapják a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat. 

A VÉGSŐ JELÖLTEK KÖZÖTT EGYETEMÜNK HAT ALUMNUSA SZEREPEL


Barabási Albert-László: A képlet

Dragomán György: Rendszerújra

Kemény István: Nílus

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Mán-Várhegyi Réka: Mágneshegy

Takács Zsuzsa: A Vak Remény

A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki a szervezők, a könyvcsomagok a Libri irodalmi díjak 10 döntős könyvéből állnak össze. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.

Szavazni május 12-ig lehet a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, áprilisban pedig a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

ELTE Alumni 
Facebook


kedvel
244 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Általános Tudnivalók

Diplomaosztók 2024. tél

egy tag profilképe

Alumni Központ

22 január

Általános Tudnivalók

Diplomaosztók 2023 nyár

egy tag profilképe

Alumni Központ

30 május

Általános Tudnivalók

Diplomaosztók 2023. tél

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 február