Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

JAPÁN - MÁJUS 24-ÉN ÚJRA NEMZETEK ESTJEI!

Felhívás

-

2019.05.17

Színes kulturális programokkal, esetenként történelmi, művészeti és utazási beszámolókkal várja az érdeklődőket és az alumnusokat az ELTE Alumni "Nemzetek estjei" sorozata, mely Kínával indult, majd Franciaországgal és az Amerikai Egyesült Államokkal folytatódott. Ez alkalommal Japán lesz a téma.

A programsorozat célja, hogy értéket képviselő, rendszeres kulturális programot nyújtson az ELTE szellemiségéhez illeszkedő területen, ezzel is építse az alumni közösséget, és erősítse tagjainak nyitottságát a világra. Az esteken az ELTE nyelvi tanszékeinek vállalkozó munkatársai, valamint szakértők, utazók mutatnak be egy-egy országot, annak turisztikai, kulturális érdekességeit. 

A májusi rendezvényen Japánt ismerhetjük meg közelebbről.

Időpont: május 24. 18:00
Helyszín: ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/B, 217.)

A Bartók Béla Énekkar Okano Teiicsi Tavaszi holdfény című darabját adja elő, majd Dr. Hidasi Judit nyelvész tart előadást Japán varázsa dichotómiákban elbeszélve címmel. Az előadó röviden így foglalta össze témáját:


,,Japán sokszor más, mint aminek látszik vagy aminek mutatják – a japánok maguk vagy a róluk tudósító külföldi média. Ez részben annak tulajdonítható, hogy sok ellentétes fogalompár, elv és szabály közé szerveződik a társadalom, az emberek élete és érintkezésük."


Ezekből szemezget az előadás, rámutatva arra, hogy az odalátogató idegenek – különféle hátterük és érdeklődési körük ellenére – miért találják oly vonzónak az országot, a japán kultúrát. A programban japán táncokkal fellép a Hungary Yosakoi Sumire együttes (Seicho, Kizuna, Soranis) is. Végül Dr. Szabó Balázs, a Japán Tanszék vezetőhelyettese Japán harci művészetek: a szamurájoktól a sportcsarnokokig címmel tart előadást. 

A sorozat védnökei: Dr. Borhy László akadémikus, rektor, Dr. Scheuer Gyula kancellár, Dr. Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, Kiss Róbert Richard, Prima Primissima-díjas újságíró, tiszteletbeli védnök.

Program
Regisztráció 

Sorozatismertető
ELTE Alumni
Facebook


128 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Felhívás

Segítséget kér vagy ajánl? - Jó tett helyébe jót várjon

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november

Felhívás

Vigyázz, kész, KITŰZZZ! - Instagram játék

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november

Felhívás

Az én ELTE-s történetem

egy tag profilképe

Alumni Központ

13 október