Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

IX. ELTE Nyugdíjas Találkozó

Beszámolók

-

2019.10.22

Immáron IX. alkalommal került megrendezésre az Nyugdíjas Alumni Találkozó. A program  a NEA, az Alumni Központ, az ELTE Alumni Alapítvány, és az ELTE Közalkalmazotti Tanács segítségével valósult meg.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Lágymányosi Campus Harmónia termét töltötték meg nyugdíjas alumnusaink, illetve az egyetem volt tanárai, dolgozói. A jó hangulatú találkozót a Nyugdíjas Alumni Tagozat vezetője, Nagy Béláné Judit nyitotta meg, majd átadta a szót az Egyetem rektorhelyettesének, Dr. Hamar Imrének. A rektorhelyettes beszéde után Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője kapta meg a szót, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt tanév végén - talán elsőként - sikerült a távozó hallgatókat ajándékkal meglepni, továbbá hogy a generációk összefogásának szép példájaként az ELTE Alumni Alapítvány ismét pályázatot írt ki tehetséges, rászoruló hallgatók számára , majd egy csokor virággal köszönte meg Nagy Béláné Juditnak a Nyugdíjas Klubban történő önkéntes tevékenységeit. Ezután ismét Nagy Béláné vette át a szót, beszédében méltatta Pataky Csillát, Petz Denise-t és Gyalai Zsófiát, az Alumni Központ munkatársainak áldozatos munkáját a szervezésben, valamint köszönetet mondott mindazoknak, akik segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a délután programja. Külön ajándékban részesítette Amaczi Zsuzsát, Katona Andrást, Kniezsa Veronikát, Kortsmáros Zoltánnét, Martinás Katalint, valamint Pataky Csillát. A köszönetek után néhány diában bemutatta a tavalyi év nyugdíjas programjait, majd következtek a délután fellépői. Elsőként az Apáczai Gyakorló Gimnázium kórusa, a Sonantes Kamarakórus lépett fel, melynek karnagya Jankovics László, az Apáczai Gyakorló Gimnázium vezetőtanára, ezután meghallgathattuk Dr. Amaczi Zsuzsát, a Radnóti Gimnázium volt vezető tanárát és Dr. Katona Andrást, a volt Tanárképző Főiskola, majd a BTK docensét, akik vidám pillanatokat okoztak nekünk ,,Lujza és Jenő" nyugdíjaskorra aktualizált változatával. Végül Csirmaz Szilvia, szeniortánc oktató haladó tánccsoportjának fellépése következett, és a táncbemutató után akinek kedve volt, csatlakozhatott a tánchoz egy rövid koreográfia megtanulásával. 

A fellépők után megérkeztek a Dényi Bt. által készített finom szendvicsek és sütemények, melyek mellett kellemes beszélgetések folytak a rég nem látott ismerősök és barátok között. A szendvicsek és sütemények kísérőjeként 2018-as évjáratú szürkebarát kerül a poharakba, és mint minden évben, így most is ez Nagy Bélának, az ELTE habilitált egyetemi magántanárának csobánci szőlőskertjéből származott. 

Az esemény támogatásáért köszönet az Egyetem korábbi rektorának, Dr. Mezey Barnának. 

 

508 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Online szakmai Alumni rendezvény a Bárczin

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Beszámolók

Dogs are sensitive to their owners’ choice despite their own preference

AI

Alumni International

17 november

Beszámolók

Our genes also tell about our age

AI

Alumni International

10 november