Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Ismét Balázs Géza a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának elnöke

Hírek

-

2020.07.08

A korábban Anyanyelvi Konferencia néven ismert egyesület célja az anyaországon kívül élő magyarság anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartása, művelése és fejlesztése.

A június 30-án tartott tisztújító közgyűlés keretében a tagok egyhangúlag megszavazták, hogy az elnöki pozíciót továbbra is Balázs Géza (BTK '84) nyelvészprofesszor, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet oktatója töltse be.

A szervezet alelnökévé Cservenka Judit újságíró-szerkesztőt és Moritz László újságírót választották, a főtitkári feladatokat Blankó Miklós, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda irodavezetője, az ELTE Online főszerkesztője látja majd el.

Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész köszöntője után a trianoni döntés évfordulója alkalmából a jelenlévők a Kultszó Egyesület és Havas Judit műsorát tekinthették meg, A Kárpát-medence színei címmel, majd bemutatták Cseke Péter Őrtüzeink parazsa című tanulmánykötetét, valamint a Nyelvünk és Kultúránk 2019. évi nyomtatott számát is. 

Magyar nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (korábban Anyanyelvi Konferencia) független egyesület, amely a világ bármely részében – különösen a kisebbségekben – élő magyarság magyar anyanyelvének, kultúrájának, így anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartását, művelését, fejlesztését szolgálja.

Az egyesület idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, a jubileumi ünnepséget a járványhelyzet miatt őszre halasztották.

Forrás: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

142 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Kacskovics Imre: Én nem vagyok annyira nyugodt

egy tag profilképe

Alumni Központ

12 augusztus

Hírek

Why Hungary is the gateway to the EU for many foreign students

AI

Alumni International

11 augusztus

Hírek

80 éves Szabó Miklós, az ELTE Alumni Alapítvány egyik alapítója

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 augusztus