Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Ismét Balázs Géza a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának elnöke

Hírek

-

2020.07.08

A korábban Anyanyelvi Konferencia néven ismert egyesület célja az anyaországon kívül élő magyarság anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartása, művelése és fejlesztése.

A június 30-án tartott tisztújító közgyűlés keretében a tagok egyhangúlag megszavazták, hogy az elnöki pozíciót továbbra is Balázs Géza (BTK '84) nyelvészprofesszor, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet oktatója töltse be.

A szervezet alelnökévé Cservenka Judit újságíró-szerkesztőt és Moritz László újságírót választották, a főtitkári feladatokat Blankó Miklós, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda irodavezetője, az ELTE Online főszerkesztője látja majd el.

Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész köszöntője után a trianoni döntés évfordulója alkalmából a jelenlévők a Kultszó Egyesület és Havas Judit műsorát tekinthették meg, A Kárpát-medence színei címmel, majd bemutatták Cseke Péter Őrtüzeink parazsa című tanulmánykötetét, valamint a Nyelvünk és Kultúránk 2019. évi nyomtatott számát is. 

Magyar nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (korábban Anyanyelvi Konferencia) független egyesület, amely a világ bármely részében – különösen a kisebbségekben – élő magyarság magyar anyanyelvének, kultúrájának, így anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartását, művelését, fejlesztését szolgálja.

Az egyesület idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, a jubileumi ünnepséget a járványhelyzet miatt őszre halasztották.

Forrás: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

166 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

Coronavirus Update

AI

Alumni International

19 szeptember

Hírek

ELTE just became a participant of an important H2020 cooperation!

AI

Alumni International

17 szeptember

Hírek

Photos from the Orientation Day at the Faculty of Law

AI

Alumni International

10 szeptember