Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Ismét Balázs Géza a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának elnöke

Hírek

-

2020.07.08

A korábban Anyanyelvi Konferencia néven ismert egyesület célja az anyaországon kívül élő magyarság anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartása, művelése és fejlesztése.

A június 30-án tartott tisztújító közgyűlés keretében a tagok egyhangúlag megszavazták, hogy az elnöki pozíciót továbbra is Balázs Géza (BTK '84) nyelvészprofesszor, az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet oktatója töltse be.

A szervezet alelnökévé Cservenka Judit újságíró-szerkesztőt és Moritz László újságírót választották, a főtitkári feladatokat Blankó Miklós, a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda irodavezetője, az ELTE Online főszerkesztője látja majd el.

Pomogáts Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész köszöntője után a trianoni döntés évfordulója alkalmából a jelenlévők a Kultszó Egyesület és Havas Judit műsorát tekinthették meg, A Kárpát-medence színei címmel, majd bemutatták Cseke Péter Őrtüzeink parazsa című tanulmánykötetét, valamint a Nyelvünk és Kultúránk 2019. évi nyomtatott számát is. 

Magyar nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága (korábban Anyanyelvi Konferencia) független egyesület, amely a világ bármely részében – különösen a kisebbségekben – élő magyarság magyar anyanyelvének, kultúrájának, így anyanyelvi és kulturális önazonosságának megtartását, művelését, fejlesztését szolgálja.

Az egyesület idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, a jubileumi ünnepséget a járványhelyzet miatt őszre halasztották.

Forrás: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága

190 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Hírek

COVID-19 hírek az Egyetemről

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Hírek

Adventi est

egy tag profilképe

Alumni Központ

23 november

Hírek

Prof. dr. Borhy László rektor levele az összefogásért

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 november