Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Internetre költözött a Meteorológia Alumni találkozó

Beszámolók

-

2020.12.11

Az ELTE TTK Meteorológiai Tanszéke 2020. december 4-én rendezte TDK konferenciáját és hagyományos Alumni találkozóját nagy érdeklődés mellett, ezúttal az online térben.

A program délelőtti felén került sor a Meteorológus TDK konferenciájára, ahol 11 előadás hangzott el két szekcióban, majd délután 3 órakor kezdődött az immár hagyományos Alumni találkozó. A tehetségnapot Teams értekezlet keretében szervezték. A versenyző hallgatókon – köztük egy középiskolás előadón – kívül ott voltak a számítógépek előtt a korábban végzett meteorológusok az Országos Meteorológiai Szolgálattól, de örömmel látták a nyugdíjas kollégákat és a SZIE kaposvári karán oktató volt diákunkat is. A rendezvényt meghirdették az Alumni Központ felületén és a Magyar Meteorológiai Társaságban is. A délelőtti TDK előadásokat közel ötvenen követték, de a délutáni Alumni rendezvényen is több mint harmincan voltak. A kényszerűség szülte ezt a megoldást – az internetes kapcsolattartást –, de mindenképpen fontosnak tartották, hogy „ablakot nyissanak a világra”, s bemutassák a Meteorológiai Tanszék életét, a COVID-19 idején végzett munkát.

A délutáni Alumni rendezvényt Dr. Breuer Hajnalka levezető elnök  nyitotta meg, majd átadta a szót Pataky Csillának. Az ELTE ALUMNI Központ vezetője kiemelte az egyetemhez való kötődés fontosságát, az új Alumni közösségi rendszer adta virtuális találkozók egyre népszerűbb lehetőségét. Szólt az idei Alumni Jótékonysági kampányról is, aminek a célja a rászoruló ELTE-s hallgatók megsegítésére.

Pataky Csilla tartja az egyetemi Alumni tevékenységről szóló tájékoztatóját. Fent Dr. Ács Ferenc a rendezvény egyik előadója, lent Dr. Breuer Hajnalka az Alumni találkozó levezető elnöke.

Ezt követően Dr. Mészáros Róbert tanszékvezető beszélt a távolléti oktatás tapasztalatairól, a tanszék sokrétű kutatási tevékenységéről. Az ELTE a légkörtudományok területén is jelen van a jegyzett egyetemi rangsorokban. A tanszék doktoranduszai néhány perces eladásokban mutatták be kutatási eredményeiket. E „pörgős” előadások is jól mutatták, hogy ismerik és alkalmazzák az új médiát. Dr. Ács Ferenc docens úr év végén megy nyugdíjba. „Délvidékről jöttem … Negyed évszázad az ELTE Meteorológiai Tanszékén” című előadásában nem csak a tudományról volt szó. Munkájára, szakértelmére továbbra is számít a Tanszék.

Dr. Mészáros Róbert tanszékvezető tájékoztat a tanszék életéről.

A program befejezéseként került sor a Meteorológus Tudományos Diákköri Konferencia eredményhirdetésére, amit hagyományosan az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat is támogat. Más években a hivatalos program után kezdődtek a baráti beszélgetések, szendvicsezések, évfolyam találkozók. Most ez sajnos elmaradt, de szándékaik szerint folytatódott a kapcsolattartás a nálunk tanuló, illetve nálunk végzett hallgatóinkkal.

A rendezvény az ELTE Alumni Központ támogatásával valósult meg.

 

Részletes program
Esemény

Forrás: TTK Alumni Tagozat92 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december