Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Húszéves a Graphisoft park

Beszámolók

-

2018.09.15

Bojár Gábor az ELTE Alumni Alapítvány kurátora a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója. A Graphisoft Park azonban nem csak ezeknek biztosít helyet, hanem más szintén jelentős cégnek is, mint például a Microsoft, az SAP, a Servier Gyógyszergyár. 

A komplexum idén ünnepelte huszadik jubilleumát, melynek alkalmából ünnepélyes megnyitó keretében adták át az újonnan elkészült épületrészeket 2018 szeptember 6-án. Az 1998-ban megnyitott park az Óbudai Gázgyár helyére épült, s területe a bővítésekkel együtt már 75 ezer négyzetméter. Jelenleg 5000 IT szakembernek és több mint 1000 diáknak biztosít minőségi munkakörnyezetet.

Az eseményen beszédet mondtak híres alumnusaink: Dr. Fürjes Balázs Budapest és agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkár, Bús Balázs kerületi polgármester és Bojár Gábor. Bús Balázs kiemelte: "Az első 20 év fejlesztői munkája, az alapítók eltökéltsége, a kivívott nemzetközi státusz és a látható prosperitás, az oktatói és cégvezetési munka összessége olyan anyagi és erkölcsi tőkét halmozott fel itt Óbudán, amely a Graphisoft Parkban bizakodással tölthet el minden érdekeltet." Bojár Gábor beszédében elmondta: „A Graphisoft Park azzal a szemlélettel épült, hogy ha egy fiatal tehetség ide állásinterjúra jön, beleszeressen a helybe, és ha egy fejvadász később egy jobb ajánlattal keresné meg, ne akarjon innen elmenni”, majd hozzátette: „Valahol ez a Park is ugyanarról szól, mint a névadó szoftvercég: a tehetségek itthon tartásáról, valamint egyes esetekben a nemzetközi vezetők Magyarországra csábításáról, ahogy az a Graphisoft vezérigazgatójának esetében is történt”.

Az est moderátora a kétszeres ELTE Diplomás Bombera Krisztina volt.

Az eseményen az ELTE részéről részt vett Borhy László egyetemünk rektora, az ELTE Alumni Alapítvány és az ELTE Alumni Tanács elnöke, valamint Gercsák Gábor, a TTK dékánhelyettese és Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője.

A Graphisoft irodapark építését az azonos nevű szoftverfejlesztő vállalat 1998-ban kezdte meg, eleinte saját célra. Később a parkban a névadó vállalaton kívül több technológiai cég kezdett építkezni. A világ élvonalához tartozó vállalatok mellett, 2014 óta két nemzetközi egyetemnek is helyet ad Duna-parti területén: az IBS (International Business School) és a Bojár Gábor alapította AIT (Aquincum Institute of Technology) diákjai is a parkban tanulnak. Utóbbi angol nyelvű képzésén neves magyar szakemberek, köztük Rubik Ernő és Barabási-Albert László, szintén ELTE alumnus közreműködésével tartanak a legjobb amerikai egyetemek (pl. Harvard, Yale, Princeton, MIT) diákjainak informatikai és kapcsolódó tárgyú képzéseket.

Bojár Gábor ELTE Sikerek előadássorozatunk keretében beszél pályafutásáról. Az esemény várható időpontja: 2019. február 13.

ELTE Alumni
Facebook

93 megtekintés Visites

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

An Electrophysiological Abstractness Effect for Metaphorical Meaning Making

AI

Alumni International

21 szeptember

Beszámolók

ÚtOn Alumni konferencia

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 szeptember

Beszámolók

Nyári diplomaosztó játék eredményhirdetés

egy tag profilképe

Alumni Központ

15 szeptember