Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Húszéves a Graphisoft park

Beszámolók

-

2018.09.15

Bojár Gábor az ELTE Alumni Alapítvány kurátora a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő cég és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója. A Graphisoft Park azonban nem csak ezeknek biztosít helyet, hanem más szintén jelentős cégnek is, mint például a Microsoft, az SAP, a Servier Gyógyszergyár. 

A komplexum idén ünnepelte huszadik jubilleumát, melynek alkalmából ünnepélyes megnyitó keretében adták át az újonnan elkészült épületrészeket 2018 szeptember 6-án. Az 1998-ban megnyitott park az Óbudai Gázgyár helyére épült, s területe a bővítésekkel együtt már 75 ezer négyzetméter. Jelenleg 5000 IT szakembernek és több mint 1000 diáknak biztosít minőségi munkakörnyezetet.

Az eseményen beszédet mondtak híres alumnusaink: Dr. Fürjes Balázs Budapest és agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkár, Bús Balázs kerületi polgármester és Bojár Gábor. Bús Balázs kiemelte: "Az első 20 év fejlesztői munkája, az alapítók eltökéltsége, a kivívott nemzetközi státusz és a látható prosperitás, az oktatói és cégvezetési munka összessége olyan anyagi és erkölcsi tőkét halmozott fel itt Óbudán, amely a Graphisoft Parkban bizakodással tölthet el minden érdekeltet." Bojár Gábor beszédében elmondta: „A Graphisoft Park azzal a szemlélettel épült, hogy ha egy fiatal tehetség ide állásinterjúra jön, beleszeressen a helybe, és ha egy fejvadász később egy jobb ajánlattal keresné meg, ne akarjon innen elmenni”, majd hozzátette: „Valahol ez a Park is ugyanarról szól, mint a névadó szoftvercég: a tehetségek itthon tartásáról, valamint egyes esetekben a nemzetközi vezetők Magyarországra csábításáról, ahogy az a Graphisoft vezérigazgatójának esetében is történt”.

Az est moderátora a kétszeres ELTE Diplomás Bombera Krisztina volt.

Az eseményen az ELTE részéről részt vett Borhy László egyetemünk rektora, az ELTE Alumni Alapítvány és az ELTE Alumni Tanács elnöke, valamint Gercsák Gábor, a TTK dékánhelyettese és Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője.

A Graphisoft irodapark építését az azonos nevű szoftverfejlesztő vállalat 1998-ban kezdte meg, eleinte saját célra. Később a parkban a névadó vállalaton kívül több technológiai cég kezdett építkezni. A világ élvonalához tartozó vállalatok mellett, 2014 óta két nemzetközi egyetemnek is helyet ad Duna-parti területén: az IBS (International Business School) és a Bojár Gábor alapította AIT (Aquincum Institute of Technology) diákjai is a parkban tanulnak. Utóbbi angol nyelvű képzésén neves magyar szakemberek, köztük Rubik Ernő és Barabási-Albert László, szintén ELTE alumnus közreműködésével tartanak a legjobb amerikai egyetemek (pl. Harvard, Yale, Princeton, MIT) diákjainak informatikai és kapcsolódó tárgyú képzéseket.

Bojár Gábor ELTE Sikerek előadássorozatunk keretében beszél pályafutásáról. Az esemény várható időpontja: 2019. február 13.

ELTE Alumni
Facebook

134 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Szakmai Alumni rendezvényt tartott a TTK Biológia Intézete

egy tag profilképe

Alumni Központ

18 január

Beszámolók

PPK - Első sportszakos Alumni Találkozó

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december

Beszámolók

Kampányok és támogatások 2020

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december