Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Gazdagodott az ELTE diplomások száma

Beszámolók

-

2019.02.11

Köszöntjük a 2018/2019-es tanév őszi félévében diplomázott, frissen regisztrált tagjainkat! A három nagy kar diplomaosztit az ELTE Alumni Központ figyelemmel kísérte, az ott készült képeinkből válogatást láthatnak az oldalon. Alábbi cikkünk egy-egy kar diplomaosztó ünnepélyéről szóló beszámolóit tartalmazza. 

ELTE ÁJK

Január 25-én, február 8-án és 15-én rendezték meg a diplomaosztó ünnepségeket és doktori avatásokat az Aula Magnában. Az ünnepségeket a Himnusszal nyitották meg. Ezt követően Dr. Borhy László rektor a szenátus nevében beszédében köszöntötte a frissen diplomázottakat. Köszöntője végén felkérte az Állam és Jogtudományi Kar dékánját, Dr. Menyhárd Attilát, hogy a hallgatóknak mondja el az eskü szövegét. A frissen diplomázott hallgatók a pédumra esküdtek fel, majd a diplomák átvétele következett. Az eskü letételét követte az oklevelek ünnepélyes átadása, majd a diákok képviselője megköszönte a sok támogatást és ígéretet tett arra, hogy a frissen diplomázottak igyekezni fognak, hogy a nemzet hasznos tagjává válhassanak. A ceremónia a Nagyszombati Humnusszal zárult.  

ELTE BTK

Február 13-án tartották az ELTE Bölcsészkar első diplomaosztó ünnepségét, melyeken alap- és mesterszakos diplomákat adtak át. Az ünnepségen az egyetem képviseletében jelen volt: Dr. Gintli Tibor általános ügyek dékánhelyettese, Dr. Bárdosi Vilmos Romanisztikai Intézetének igazgatója, Dr. Kiszl Péter Könyvtár- és Információtudományi Intézet igazgatója, Dr. Bodnár Gábor a Zenei Tanszék vezetője, illetve Dr. Tóth Ilona a Tanulmányi Hivatal vezetője. Az eseményt a Himnusszal nyitották meg, majd a Zenei Tanszék énekkara adta elő Michael East Szép Tavasz idején című művét. Ezt követően mondta el ünnepi köszöntőjét Dr. Gintli Tibor.  Beszédében elmondta, legfontosabb dolgok, amiket egy hallgatónak meg kellett tanulnia az egyetemi évek alatt, az a gondolat szabadsága, a szellemi autonómia, a kritikus szemléletmód és a saját álláspont kialakítása. Emellett kiemelte az értelmiségi lét fontosságát, valamint hogy a világban mutatott tisztes helytállás, példamutatás a legfontosabb társadalmi szerep, amit egy ember magáta vállalhat. Gondolatait azzal zárta, hogy sok sikert kívánt a frissen diplomázottaknak. A köszöntöttek ezt követően vették át okleveleiket. Az ünnepség a Nagyszombati Himnusszal zárult. 

ELTE SEK

Száztizenegyen kaptak oklevelet az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ (BDPK) diplomaosztó ünnepségén. Először dr. Borhy László rektor frissdiplomásoknak szóló üdvözletét tolmácsolta dr. ­Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koor­dinációs rektorhelyettese, a BDPK igazgatója.Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke az együttműködés diadalának nevezte a gépészmérnökképzés indítását. A frissdiplomások, akiknek nevében Rozmán Kristóf okleveles magyartanár és történelemtanár búcsúzott az alma matertől, a hagyományok szerint esküt tettek. Az ünnepségen somogyi páros improvizációkat mutatott be Országh Eszter és Takács Ádám, az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttesének két szólistája, dudán közreműködött Molnár Péter művészeti vezető.

További részletek és fotók

  • Az ELTE Természettudományi Kara csak a nyári diplomaosztó ünnepségeken adja ki okleveleit. 
  • A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon február 22-én tartottak 2 diplomaosztó ünnepséget. 
  • A Pedagógiai és Pszichológiai Karon március 1-én tartanak 2 diplomaosztó ünnepséget. 

A diplomaosztókat követően valamennyi friss ELTE Diplomás gratuláló levelet kap az ELTE Alma Mater nevében. Ezzel és egy kis játékkal - az új ELTE Alumni Instagram oldalához kapcsolódóan - az ELTE Alumni Központ kedveskedett az ünneplő alumnusoknak.

Örök Diákjait visszavárja az ELTE Alma Mater!

ELTE Alumni
Facebook

kedvel
245 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

ELTE Sikerek: Erdei Anna

egy tag profilképe

Alumni Központ

19 április

Beszámolók

Szakmai délután és alumni találkozó a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

16 április

Beszámolók

Alumni találkozó és kötetlen networking a Fordító- és Tolmácsképző Tanszéken

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

08 április