Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Évnyitó Alumni rendezvény az ÁJK-n

Beszámolók

-

2020.02.28

Az ÁJK Alumni Tagozat egy színdarab bemutatásával indította idén a kar szakmai Alumni eseményeinek sorát - először élve az Alumni Központnak az Alumni Tagozatok számára kiírt pályázatával. A darabot telt ház előtt játszották az Aula Magnában, melyet erre az alkalomra a rendező kérésére átrendeztek.

Az estét dr. Rácz Anna dékáni hivatalvezető-helyettes beszéde indította, aki méltatta dr. Horváth István tanszékvezető egyetemi docens kezdeményezését, melynek nyomán az est megvalósult, üdvözölte Csáky Pált, a darab íróját, majd megköszönve az Alumni Központ segítségét a szakmai Alumni rendezvények támogatásáról, az össz-egyetemi Alumni rendezvényekről és az új alumni.elte.hu oldalról, illetve az Alumni élet jelentőségéről szóló gondolatokat osztott meg a közönséggel.

Ezt követően Csáky Pál kapta meg a szót, aki a diktátorok lelkiismereti kérdéseit kutatva jutott el darabja témájáig: vajon milyen gondolatai lehettek Kádár Jánosnak Nagy Imrével kapcsolatban? Miként vívódhatott magában képzelt beszélgetéseket, vitákat folytatva vele? 

A darabot Telihay Péter rendezésében Kiss Gábor és Újréti László színművészek adták elő. 

Vitájukat zenével kísért korabeli filmrészletek bemutatása tagolta.

A feszített hangulatú, közel másfél órás eszmecsere végén teljesítményüket a nézőközönség nagy tapssal köszönte meg. 

Nemcsák Károly, a darabot jó ideje a műsorán tartó József Attila színház igazgatója emelkedett szóra, majd pár kérdésre is sor került a darabbal kapcsolatban, melyekre a szerző válaszolt. 

Az eseményt megtisztelte többek között a kar dékánja, dr. Sonnevend Pál, és dr. Somssich Réka oktatási és tanulmányi ügyekért felelős dékánhelyettes is.

182 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Preventing problematic internet use during the COVID-19 pandemic

AI

Alumni International

18 május

Beszámolók

Alcohol consumption and risk for feeding and eating disorders in adolescence

AI

Alumni International

11 május

Beszámolók

Preschoolers' learning strategies

AI

Alumni International

09 május