Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Eötvös-koszorús kutatók

Beszámolók

-

2018.11.07

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Adamik Tamás és Ludassy Mária professor emeritusokat a Magyar Tudomány Ünnepének nyitórendezvényén.

A Magyar Tudományos Akadémia Székházában megtartott ünnepséggel 2018. november 5-én délelőtt megkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozata. A megnyitón átadták a kiemelkedő tudományos életművek elismeréseként az Akadémia Elnöksége által adományozott Eötvös József-koszorúkat is. Egyetemünk kutatói közül Adamik Tamás ás Ludassy Mária részesült az elismerésben.

Adamik Tamás, a nyelvtudomány doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Ókortudományi Intézet Latin Tanszékének professor emeritusa a római irodalom- és vallástörténet, a kései latin nyelv, a középkori latin irodalom, az antik stíluselméletek, továbbá az antik és a kortárs retorika elméletének és gyakorlatának területén végzett kiemelkedő kutatásaiért, a legjelentősebb antik retorikai művek saját fordításban és jegyzetekkel való kiadásáért vehette át az elismerést.

Ludassy Mária, a filozófiai tudományok doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar professor emeritusa a francia felvilágosodás terén végzett kiemelkedő kutatásaiért, számos, szakmai magyarázatokkal, kiegészítő tanulmánnyal ellátott fordításáért, 12 könyvéért, valamint a posztgraduális képzésben részt vevők színvonalas oktatásáért kapta a kitüntetést.

Az Eötvös József-koszorú kitüntetést a Magyar Tudomány Akadémia alapította, az elismerést olyan 70 év feletti oktató-kutatók vehetik, akik a szakmai közvélemény által elismert, kiemelkedő jelentőségű tudományos életművel rendelkeznek, valamint a tudomány doktora fokozatot, illetve az MTA doktora tudományos címet birtokolják.

Az ünnepségen a MOL Tudományos Díjával tüntették ki Magyar Imrét, az MTA–MTM–ELTE Paleontológiai Kutatócsoport munkatársát kiemelkedő tudományos tevékenységéért. 

Forrás: MTA

76 megtekintés Látogatók

kedvel

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Beszámolók

Preventing problematic internet use during the COVID-19 pandemic

AI

Alumni International

18 május

Beszámolók

Alcohol consumption and risk for feeding and eating disorders in adolescence

AI

Alumni International

11 május

Beszámolók

Preschoolers' learning strategies

AI

Alumni International

09 május