Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

Eötvös-koszorús kutatók

Kitüntetések

-

2018.11.07

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Adamik Tamás és Ludassy Mária professor emeritusokat a Magyar Tudomány Ünnepének nyitórendezvényén.

A Magyar Tudományos Akadémia Székházában megtartott ünnepséggel 2018. november 5-én délelőtt megkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozata. A megnyitón átadták a kiemelkedő tudományos életművek elismeréseként az Akadémia Elnöksége által adományozott Eötvös József-koszorúkat is. Egyetemünk kutatói közül Adamik Tamás ás Ludassy Mária részesült az elismerésben.

Adamik Tamás, a nyelvtudomány doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Ókortudományi Intézet Latin Tanszékének professor emeritusa a római irodalom- és vallástörténet, a kései latin nyelv, a középkori latin irodalom, az antik stíluselméletek, továbbá az antik és a kortárs retorika elméletének és gyakorlatának területén végzett kiemelkedő kutatásaiért, a legjelentősebb antik retorikai művek saját fordításban és jegyzetekkel való kiadásáért vehette át az elismerést.

Ludassy Mária, a filozófiai tudományok doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar professor emeritusa a francia felvilágosodás terén végzett kiemelkedő kutatásaiért, számos, szakmai magyarázatokkal, kiegészítő tanulmánnyal ellátott fordításáért, 12 könyvéért, valamint a posztgraduális képzésben részt vevők színvonalas oktatásáért kapta a kitüntetést.

Az Eötvös József-koszorú kitüntetést a Magyar Tudomány Akadémia alapította, az elismerést olyan 70 év feletti oktató-kutatók vehetik, akik a szakmai közvélemény által elismert, kiemelkedő jelentőségű tudományos életművel rendelkeznek, valamint a tudomány doktora fokozatot, illetve az MTA doktora tudományos címet birtokolják.

Az ünnepségen a MOL Tudományos Díjával tüntették ki Magyar Imrét, az MTA–MTM–ELTE Paleontológiai Kutatócsoport munkatársát kiemelkedő tudományos tevékenységéért. 

Forrás: MTA

142 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

ELTE Diplomások a Hazám-díj kitüntetettei között

egy tag profilképe

Alumni Központ

24 november

Kitüntetések

Alföld-díjat kapott Nádasdy Ádám

egy tag profilképe

Alumni Központ

16 november

Kitüntetések

Szépíró-díjjal tüntették ki Hetényi Zsuzsát

egy tag profilképe

Alumni Központ

12 november