Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

Eötvös-koszorús kutatók

Kitüntetések

-

2018.11.07

A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Adamik Tamás és Ludassy Mária professor emeritusokat a Magyar Tudomány Ünnepének nyitórendezvényén.

A Magyar Tudományos Akadémia Székházában megtartott ünnepséggel 2018. november 5-én délelőtt megkezdődött a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozata. A megnyitón átadták a kiemelkedő tudományos életművek elismeréseként az Akadémia Elnöksége által adományozott Eötvös József-koszorúkat is. Egyetemünk kutatói közül Adamik Tamás ás Ludassy Mária részesült az elismerésben.

Adamik Tamás, a nyelvtudomány doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Ókortudományi Intézet Latin Tanszékének professor emeritusa a római irodalom- és vallástörténet, a kései latin nyelv, a középkori latin irodalom, az antik stíluselméletek, továbbá az antik és a kortárs retorika elméletének és gyakorlatának területén végzett kiemelkedő kutatásaiért, a legjelentősebb antik retorikai művek saját fordításban és jegyzetekkel való kiadásáért vehette át az elismerést.

Ludassy Mária, a filozófiai tudományok doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar professor emeritusa a francia felvilágosodás terén végzett kiemelkedő kutatásaiért, számos, szakmai magyarázatokkal, kiegészítő tanulmánnyal ellátott fordításáért, 12 könyvéért, valamint a posztgraduális képzésben részt vevők színvonalas oktatásáért kapta a kitüntetést.

Az Eötvös József-koszorú kitüntetést a Magyar Tudomány Akadémia alapította, az elismerést olyan 70 év feletti oktató-kutatók vehetik, akik a szakmai közvélemény által elismert, kiemelkedő jelentőségű tudományos életművel rendelkeznek, valamint a tudomány doktora fokozatot, illetve az MTA doktora tudományos címet birtokolják.

Az ünnepségen a MOL Tudományos Díjával tüntették ki Magyar Imrét, az MTA–MTM–ELTE Paleontológiai Kutatócsoport munkatársát kiemelkedő tudományos tevékenységéért. 

Forrás: MTA

kedvel
296 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január