Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE-s kitüntettek a MEFS tisztújító közgyűlésén

Kitüntetések

-

2020.08.17

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) augusztus 12-i tisztújító közgyűlésén az ELTE és a BEAC sportszervezőit is díjazták.

Az eseményen Csik Ferenc-ezüstplakettet vehettek át az ELTE oktatói, Bíróné Ilics Katalin (PPK '14) és Horváth Ákos (TTK '96). Németh Angéla-érdeméremmel jutalmazták Takács Rékát, az ELTE PPK korábbi hallgatóját, a BEAC sportszervezőjét, valamint Gedényi Mihály-oklevélben részesítették Simó Szabolcsot (TTK '13), a BEAC kommunikációs és PR munkatársát. A tisztújító közgyűlés MEFS Örökös Tagjává választotta Kiss Ádám (TTK '65) leköszönő elnököt az újonnan megválasztott elnök, Mocsai Lajos javaslata alapján.

Bíróné Ilics Katalin, az ELTE PPK oktatója, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda szakosztály vezetője, edzője. Kiemelkedő röplabda játékosból nagyszerű szakvezetővé és kiváló oktatóvá vált. Az egyetemi csapat és a hallgatói házibajnokságok állandó szervezője. Tudományos munkássága mellett mindig nagy hangsúlyt szentel a gyakorlati tevékenységeknek is. Katalin hallgatóközpontú oktató, a campus sportéletének állandó szervezője, a Városi Rekreációs Programok koordinátora. A Mészáros János Alkalmazott Terhelésélettan Kutatócsoport tagja, a Magyar Diáksport Szövetség előadója. A szombathelyi egyetemi sportélet központi személyisége.

Horváth Ákos, az ELTE TTK Atomfizikai Tanszék docense, a BEAC Triatlon szakosztályának oszlopos tagja, az idén 38. alkalommal megrendezett 5vös5km futóverseny alapítója. A tudományos kutatás mellett kiemelt fontosságúnak tartja az egyetemi sportot és az egyetemi polgárok aktív életmódját. Ennek a szemléletének kiemelkedő és rendszeres megnyilvánulása a 2000 májusa óta az 5vös5km futóverseny szervezése, amely akkor száz fővel indult, ma már csaknem ezren vesznek részt rajta. Az évente kétszer meghirdetett kihívás nemcsak ELTE-s polgárokat vonz, hanem társintézmények hallgatóit és dolgozói is szívesen csatlakoznak a táv teljesítéséhez.

Takács Réka, az ELTE PPK rekreációszervezés szakos hallgatójaként a kézilabda sportág szervezésében, majd végzett sportszakemberként a BEAC sportszervezőjeként az ELTE sportéletének szervezéséért dolgozik 2016 szeptembere óta. Kedves személyiségével, precizitásával számos új sportág beindításában vett részt. Jóga, spinning, polefitnesz, bosu sportágakban hétről-hétre több száz hallgató sportolását szervezi meg. Kiemelkedő esemény ezek közül az ELTE Füvészkertjében tartott szabadtéri jóga, amely mára turisztikai programmá nőtt, városszerte ismerik. Számos MEFOB főszervezőjeként, a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának, a gólyatábori sportkampányok, az ELTE Sport7, az ELTE Inkluzív Sportnap, az első Csörgőlabda MEFOB főszervezőjeként bizonyította a sport iránti elkötelezettségét és kiváló szervezőképességét.

Simó Szabolcs ELTE-s hallgatóként először fotósként, az idén 15 éves ELTE Online kötelékében került kapcsolatba az egyetemi sporttal. Környezetkutatói, majd tudománykommunikációs diplomái megszerzését követően, 2015 nyarától a BEAC kommunikációjáért és PR tevékenységéért felel, emellett fotós és sportfotós. Sokat tett a BEAC 120 éves történelmének megismertetése, hagyományainak megőrzése, illetve a klub első olimpiai bajnokáról készült A Prokopp című könyv kiadásáért. Kreativitásának, művészi érzékének köszönhetően frissült meg a klub arculata, többek között ez is hozzájárult, hogy a BEAC-nak immár több mint 5700 aktív sportolója van. Munkájával támogatja az ELTE sportkommunikációját, a kerületi sportolók tájékoztatását, segíti a sportos és egészséges életmód népszerűsítését. Hozzáállása, munkaszeretete és közvetlensége a sportolókkal példaértékű, személyével sokat tett a BEAC népszerűsítéséért és az egyetemmel való kapcsolat építéséért.

Kiss Ádám 1958-1964 között a BEAC férfi kosárlabda szakosztály sportolója, 2009-2013 között a BEAC elnöke, emeritus professzor, az ELTE TTK korábbi dékánja, majd felsőoktatási helyettes államtitkár volt. BEAC elnökként az ELTE–BEAC viszony helyreállítása mellett kötelezte el magát, ezen törekvése eredményeként jött létre stratégiai megállapodás az egyetemmel. 2012 óta a MEFS elnökeként rendkívül sokat tett a sportszövetség megújításáért és az egyetemi sport népszerűsítéséért.

Forrás: BEAC
Borítókép: beac.hu

kedvel
402 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január