Vissza a hírekhez
Következő cikk
Korábbi cikk

ELTE Diplomások a Hazám-díj kitüntetettei között

Kitüntetések

-

2020.11.24

A díj a tudományos, kulturális és művészeti életben ma az egyik legrangosabb hazai elismerés. A díjat József Attila Hazám című szonettkoszorújának címéről nevezték el. A plasztika Varga Imre alkotása. 

A kuratórium tagjai:

Ágh Attila (TTK '64) professor emeritus, politológus, Bojár Gábor (TTK '63) vállalkozó, Gönczöl Katalin  (ÁJK '68) professor emerita, kriminológus, Kocsis András Sándor, a XXI. Század Társaság elnöke, Romsics Ignác  (btk '76) akadémikus, történész, Tompa Andrea író, színikritikus, Vámos Tibor akadémikus, villamosmérnök, a kuratórium elnöke 

Az idei ELTE Diplomás díjazottak:

  • Fodor Tamás (BTK '65) Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Stúdió K Színház igazgatója, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 
  • Lovász László (TTK '66) Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas, valamint Bolyai János alkotói díjas és Wolf-díjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke.
  • Spiró György (BTK '70) Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, irodalomtörténész és műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, az irodalomtudományok kandidátusa, habilitált egyetemi docens. 

Az eddigi hagyományokat megőrizve a kuratórium tagjai a díjazottakkal közösen ebben az évben is virágot helyeztek el József Attila sírjánál a Fiumei úti temetőben, 2020. november 14-én.


A Hazám Díjat a XXI. Század Társaság 2001 októberében alapította értékőrző és értékteremtő életművek elismeréseként és azóta évente hét hazai közéleti személyiségnek adja át irányadó szellemiségű tevékenységéért.

Forrás: Szépírók Társasága

kedvel
656 megtekintéss megtekinté
Ossza meg

Megjegyzések0

Megtekintéshez, vagy megjegyzés hozzáadásához kérjük, jelentkezzen be!

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Állami kitünetésben részesültek diplomásaink!

egy tag profilképe

Alumni Központ

20 március

Kitüntetések

Akadémiai ifjúsági díjak

egy tag profilképe

Alumni Központ

06 március

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr életműdíj 2023

egy tag profilképe

Alumni Központ

08 január