Vissza a hírekhez
Következő cikk Korábbi cikk

ELTE Diplomások a Hazám-díj kitüntetettei között

Kitüntetések

-

2020.11.24

A díj a tudományos, kulturális és művészeti életben ma az egyik legrangosabb hazai elismerés. A díjat József Attila Hazám című szonettkoszorújának címéről nevezték el. A plasztika Varga Imre alkotása. 

A kuratórium tagjai:

Ágh Attila (TTK '64) professor emeritus, politológus, Bojár Gábor (TTK '63) vállalkozó, Gönczöl Katalin  (ÁJK '68) professor emerita, kriminológus, Kocsis András Sándor, a XXI. Század Társaság elnöke, Romsics Ignác  (btk '76) akadémikus, történész, Tompa Andrea író, színikritikus, Vámos Tibor akadémikus, villamosmérnök, a kuratórium elnöke 

Az idei ELTE Diplomás díjazottak:

  • Fodor Tamás (BTK '65) Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Stúdió K Színház igazgatója, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 
  • Lovász László (TTK '66) Széchenyi-nagydíjas, Bolyai-nagydíjas, valamint Bolyai János alkotói díjas és Wolf-díjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke.
  • Spiró György (BTK '70) Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, irodalomtörténész és műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja, az irodalomtudományok kandidátusa, habilitált egyetemi docens. 

Az eddigi hagyományokat megőrizve a kuratórium tagjai a díjazottakkal közösen ebben az évben is virágot helyeztek el József Attila sírjánál a Fiumei úti temetőben, 2020. november 14-én.


A Hazám Díjat a XXI. Század Társaság 2001 októberében alapította értékőrző és értékteremtő életművek elismeréseként és azóta évente hét hazai közéleti személyiségnek adja át irányadó szellemiségű tevékenységéért.

Forrás: Szépírók Társasága

184 megtekintés Visites

kedvel

Commentaires0

Nincs jogosultsága a megtekintéshez, illetve megjegyzés írásához.Kérjük, jelentkezzen be.

Javasolt cikkek

Kitüntetések

Életműdíjat kapott Mezey Barna

egy tag profilképe

Alumni Központ

05 január

Kitüntetések

Hamar Imre állami kitüntetésben részesült Kínában

egy tag profilképe

Bölcsészettudományi Kar ELTE

04 január

Kitüntetések

Rátz Tanár Úr Életműdíjas ELTE Diplomások

egy tag profilképe

Alumni Központ

21 december